medus rašė:dar viena įdomybė, kad jauni spurgai pavasaį yra valgomi ir skanūs. reikės pabandyti

Man rodos, tai ne spurgai valgomi, o jauni ūgliai. Aš juos valgau, bet tik pačias viršūnėles. Bet jie kartoki. Todėl receptuose kartais aptinku, kad juos reikia virti piene ar vandeny. Bet jei nedaug suvalgai, tai visai nekartu. Galima pamaišyti su kitom daržovėm.
Apynių ūglius valgymui galima rinkti visą vasarą, nes jie be perstojo auga.
O spurgus reikia rinkti galbūt nuo rugpjūčio, kai tik jie atsiranda. Atsimenu, kad pernai ir žiemą radom labai gražių, išsilaikiusių spurgų. Tai manau ir dabar jų galima rasti. Beje, turbūt ta nuotrauka su spurgu, kur medus nufotkino yra daryta labai neseniai...

Taigi, spurgai dar kabo.
