(...) Skandinavijos šalys, kur kaštonai taip pat yra gana naujas augalas, iš kaštono vaisių išmoko daryti puikią skalbimo priemonę, o kas liko... sunaudoti maistui. Sumaltus kaštonų vaisius užpila šiltu vandeniu su trupučiu sodos, laiko parą, kartkartėmis permaišydami, paskui nusunkia ir gauna pačią ekologiškiausią skalbimo priemonę vilnai ir šilkui skalbti.
Vileinė rašė:Kartais ir TV duoda geros informacijos . Vakar per kažkurias žinias rodė, kaip restauruojai seni dokumentai. Apnašos ir visokie nešvarumai nuo jų pašalinami kaštonų nuoviru. Taigi, imami kaštonai, išgulėję sausai tris metus, nuimama luobelė, sutarkuojami bulvine tarka. Tarkis užpilamas distiliuotu vandeniu (įtariu, kad nieko neatsitiks užpylus paprastu), po to kaitinama. Neišgirdau, kiek laiko reikia kaitinti. Vėliau nukošiama, ir tuo tirpalu valomos dėmės. Sakė, kad labai efektyvu. Pradėkit rudenį rinkti kaštonus ir džiovinti. Po trijų metų pravers.
http://www.anastasija.lt/forum/viewtopi ... highlight=