Skiepai

apie ruošimąsi, pradėjimą, gimdymą, auklėjimą ir bendravimą

Moderatorius: Prižiūrėtojai

Skiepai

Standartinė ** Šeš 2006 09 02, 19:31

Užkliuvau už šitos temos ir nerandu atsakymo. :)

Klausimas toks. Ar skiepijote savo vaikus (arba ar skiepysite)? ir kodėl?


Čia šiek tiek informacijos lietuviškai, kurią radau (bet neradau to, ko ieškojau.. :( :)):

Diskusijos apie skiepus
http://www.supermama.com/forumas/lofive ... /f108.html
Diskusija supermamos forume. Radau įdomių minčių
http://www.supermama.com/forumas/lofive ... 22285.html
Rekomenduojamų vakcinų atsisakymo motyvai
http://www.vaikas.lt/sveikata/vakcinos/sv_vakc_s04.htm

http://www.infoskiepai.lt/home.php?menu ... a_lt/2/25/
Kažkodėl puslapis neatsidaro. Pavyko įeiti į puslapį google.lt įvedus žodžius infoskiepai, skiepijimo kalendorius.



Gal galite nurodyti tikrai gerų straipsnių ta tema? (lietuvių :), anglų kalba, rusų kalba šiek tiek sunkiau..)


Kiek domėjausi, supratau, kad skiepų klausimu teks susidaryt savą kažkokią nuomonę :), nes bendros "teisingos" nuomonės kaip ir nėra.

Taip pat yra vienas dalykas skiepai bendrai, o kitas dalykas skiepai nuo atskirų ligų. Kol kas matau tokį variantą, surinkti info apie atskiras ligas ir žiūrėti, verta-neverta.
Kiek ieškojau informacijos, tai labai aiškiai susidarė įspūdis, tiek skaitant šalininkų, tiek priešininkų pasisakymus, kad dabartiniai skiepijimo kalendoriai sudaryti taip, kad būtų patogiau įvykdyti skiepijimo planą, o konkretus žmogus eina paskiau


Normaliam žmogui skiepų neturėtų reikėti, tačiau vis dėlto.. o kaip jūs darėte (darysite) praktikoje?
Aš galvoju, kad veikia ne tik mūsų, bet ir aplinkinių žmonių mintys.
ir reikia turėti žinių, ypač kalbant su skeptikais.
**
Taryba
 
Pranešimai: 355
Užsiregistravo: Ant 2006 06 13, 18:34

Standartinė ... Pir 2006 09 04, 21:23

Mano nuomone kuo toliau tuo skiepai mažiau padeda, nes tos visos bacilos tampa atsparios, prisitaiko prie skiepų ir mum vis daugiau pinigų reikia kišt (atsiprašau už žargoną) i chemijos tyrimus, kad atrastų kaip n-kartų patobulint tuos pačius skiepus.

pvz gripas. kiek bandžiau vienintelį kart pasiskiepyt tai efekto jokio nebuvo, susirgau žiemą, eilinį kart kaip ir ir be skiepų prieš tai. Tik 20 lt išmečiau veltui :roll: O kur pinigai ten ir blogieji dėdės norintys plėsti mediciną kad gautų pelno. O kaip jo gaut? Susargdint kuo daugiau žmonių, žinoma :evil:

Bet manau problema ne tam ar skiepyt ar neskiepyt, kaltas ir vėlgi gyvenimo būdas. Pagrinde visos ligos kyla nuo prastų gyvenimo sąlygų. O gyveni gamtoj, čia oras nuolat gryninamas ir valomas medžių, miško, augalų, todėl sunkiai plinta ligos oro būdu, įkvėpimo i plaučius būdu, be to gi maitinamės visokiais sveikiais dalykais kurie ir yra profilaktinė priemone nuo visų ligų :) Juk tiek vitaminų visuose augalėliuose, jie ir yra gyva vakcina, neleidžia nusilpt organizmui ir į jį papult bacilom. Tegu viskas būna naturaliai.
Paskutinį kartą redagavo ... Ant 2006 09 05, 22:31. Iš viso redaguota 1 kartą.
...
 
Pranešimai: 71
Užsiregistravo: Šeš 2006 08 05, 22:14

Standartinė ** Pir 2006 09 04, 21:54

:star: Na, aš nekalbu apie skiepus nuo gripo, nes man kaip ir dėl jų lyg ir viskas aišku, pritariu angeliwkes mintims žinutėj viršuj. Kalbu apie: http://moteru.takas.lt/mama/vaikyste/skiepai.php (šioje nuorodoje yra bazinis skiepų kalendorius). Kai kurios ligos irgi daugmaž aišku, bet dėl kai ko trūksta žinių. Gal aš kažko tiesiog nematau?
**
Taryba
 
Pranešimai: 355
Užsiregistravo: Ant 2006 06 13, 18:34

Standartinė Basta Ant 2006 09 05, 22:30

Hm...gamtoj nieks skiepų nedaro tokiu dirbtiniu būdu. Nebent mažais kiekiais, kai gauni netyčia ko paragavęs ar įgeltas.
O šiaip tai priklauso ne tik nuo gyvenimo sąlygų - sąlygos tik viena, o mes patys - kita. Taigi vienodai priklauso ir nuo to, ir nuo to, nebent kairė svarbesnė už dešinę. :P
Visi žinojo, kad to padaryti neįmanoma. Vienas to nežinojo, ir padarė atradimą. A. Enšteinas
Peace is lost when you desire anything, including peace.
Basta
Valdžia
 
Pranešimai: 1181
Užsiregistravo: Ant 2006 06 13, 18:18
Miestas: Earth

Standartinė Daina Pen 2006 09 08, 23:40

Ir vis tik, ar skiepijote savo vaikus?
Daina
 
Pranešimai: 2
Užsiregistravo: Pen 2006 09 08, 23:38
Miestas: Kaunas

Standartinė ... Šeš 2006 09 09, 16:53

Kaip tik per biologiją ėjom apie virusus, skiepus. To paties paklausiau biologės, šiaip ji sako galima nesiskiepyt, bet geriau nerizikuot, ypač kai suserga pirmas vaikas, kai kad nors ir tik gerklytė suskausta labai neramu, vis galvoji, o gal čia vienos iš tų sunkių ir dažnų ligų požymis ar dar kas.

Nors dabar vakcinos saugesnės negu ankščiau, kai visus skiepydavo mokykloj (ir dar ne tuo kuo reikia, sumaišydavo vakcinas) tas nelabai gerai, kad pasiskiepydamas tą virusą įdedi į savo organizmą ir jis lieka visam laikui. Gali pasireikšt vėliau liga, o gali ir likt neveiklus.
...
 
Pranešimai: 71
Užsiregistravo: Šeš 2006 08 05, 22:14

Standartinė Basta Šeš 2006 09 09, 21:53

Na kur aš čia skaičiau, kad epidemijos paliečia ik tuos, kurie įsileidžia tokią mintį... Bet čia nė skaityt nereikia :!:
Skiepai - tai pinigų darymas, tai žmogaus teršimas neaiškiais padvėsusiais virusais, gautais laboratorijose :!: :shock:
Aš visiškai prieš.
Pagalvokit patys.
Visi žinojo, kad to padaryti neįmanoma. Vienas to nežinojo, ir padarė atradimą. A. Enšteinas
Peace is lost when you desire anything, including peace.
Basta
Valdžia
 
Pranešimai: 1181
Užsiregistravo: Ant 2006 06 13, 18:18
Miestas: Earth

Standartinė Laimis Sek 2006 09 10, 23:10

Oi ne ne, Basta, skiepai, vakcinos, tai ne blogis, tai didžiulis didžiulis gėris, kuris turi būti laikomas kuo toliau nuo žmogaus. :)
Statyba iš šiaudų briketų (kytkų):
http://blogas.lt/siaudunamai
Laimis
Taryba
 
Pranešimai: 318
Užsiregistravo: Ant 2006 06 13, 18:23

Standartinė Dino Ant 2006 09 26, 15:34

Hmm. Tarkime, gimsta man vaikas ir jei aš jo neskiepysiu, gyvensime nuostabiame rojaus kampelyje, tai tikrai galiu nesibaiminti, kad jį kokią baisi liga prigriebs?

Nes kiek teko girdėti, tai kad kai kurios vakcinos privalomos? Ant peties turime visi tą randą (tik nepamenu nuo kokios ligos čia).
...Kai prie krašto tu prieisi visko, naują pradžią atskleis mintis tavoji. Iš niekur atsirasi tu, su atspindėta savo siela ir svajone. Mano sūnau, tu begalinis, amžinas tu, tavyje tavo kuriančios svajonės...
Dino
 
Pranešimai: 2
Užsiregistravo: Ant 2006 09 26, 15:30
Miestas: Šiauliai

Standartinė ** Ant 2006 09 26, 17:06

teisiškai, kaip suprantu, neprivalomos. Tik Tave gali pabandyti įtikinti, kad beveik privaloma. :)

ir gyvenantys miestuose dabar kai kurie žmonės renkasi, žiūri konkrečiai nuo kokių ligų skiepytis ir kada. Aišku, ne visi. Manau, yra lengviau perduoti atsakomybę ir tiesiog vadovautis baziniu skiepų kalendorium. Jeigu kas nors ir atsitiktų, jau jaustumeisi padaręs viską, kas nuo tavęs priklauso.. :)) Aišku, kalendorių sudarė specialistai, tačiau ir ne specialistui pažiūrėjus kai kas labai greitai atsimeta.. Gali pavaikščiot tom nuorodom pirmoj žinutėj, jei įdomu, paskui galėsim toliau nagrinėt, nuo kokių ligų skiepytum, neskiepytum ir kada... :)

Aš nedarau didelio skirtumo, mieste ar sodyboje. aišku, gamta, sąlygos.. Bet kol kas nededu į tai visų vilčių. Pagaliau, vien sodyboje negyvensi. Aplinkui juk ne vien sodybos.. :)
žodžiu, noriu pabrėžti, žmonės jau dabar renkasi skiepyti, ar ne, net ir negyvendami sodybose
**
Taryba
 
Pranešimai: 355
Užsiregistravo: Ant 2006 06 13, 18:34

Standartinė Dino Ant 2006 09 26, 17:35

Permečiau akim. Daug patirties aprašyta. Vieni už, kiti prieš. Kadangi esu natūralumo šalininkas, tai manau liksiu prieš išvados, kad savo būsimų džiaugsmų (kada atsiras) nenuodysiu :-) Gal su laiku ir pasikeis nuomonė, bet dabar perdaug faktų liudija apie tai, kad skiepai tikrai nėra būtinybė, o greičiau pinigų darymo mašina (farmacija eina 2tra po naftos) :-)
...Kai prie krašto tu prieisi visko, naują pradžią atskleis mintis tavoji. Iš niekur atsirasi tu, su atspindėta savo siela ir svajone. Mano sūnau, tu begalinis, amžinas tu, tavyje tavo kuriančios svajonės...
Dino
 
Pranešimai: 2
Užsiregistravo: Ant 2006 09 26, 15:30
Miestas: Šiauliai

Standartinė ieva Sek 2006 10 08, 10:49

o aš savo vaikų neskiepysiu...
Tarp kita ko - AR forume yra štai tokia info.. kažkaip nemaloniai nuteikia:

esti rašė:Skiepai nuo:

POLIOMELITAS
(...) Negyvas virusas "IpolR" auginamas ant beždžionių inkstų ląstelių. Vakcina susideda iš formaldehido ir trigubų antibiotikų.
"PoliovaxR" auginamas ant abortuoto kūdikio ląstelių, padarytas iš formaldehido, karvių serumo ir trigubų antibiotikų tirpalo (4). Beždžionių inkstų ląstelės naudojamos originalioje poliomelito vakcinoje SIV - 40 ir buvo rastos auglių ląstelėse tų vaikų, kurių tėvai buvo paskiepyti nuo poliomelito, užkrečiant virusu (5). Gyva vakcina auginama ant beždžionės inkstų ląstelių, antibiotikų ir veršio serumo.

TYMAI
(...) Tymų vakcina susideda iš paukščio embriono ląstelių, neomycino, sorbitolio, hidrolizuoto želatino. TKR sudaro gyva vakcina, paukščiuko embriono ląstelės, neišnešioto kūdikio ląstelės, neomycinas, sorbitolis ir hidrolizuota želatina (27).

KIAULYTĖ
(...) Ši vakcina sudaryta iš sorbitolio ir hidrolizuotos želatinos, išauginamos viščiukų embrionuose (30).

RAUDONUKĖ
(...) Raudonukės bakterijos auginamos ant abortuoto kūdikio audinių. Vakciną sudaro neomicinas, sorbitolis ir hidrolizuota želatina (35).

VĖJARAUPIAI
(...) Vėjaraupių vakcina auginama ant persileidimo ar aborto metu žuvusio kūdikio audinių, jaunų paršelių audinių.
Jos sudėtis: gyvas virusas, monosodos gliutamatas, sacharozė, fosfatas, apdorota želatina, neomicinas ir mažyčio embriono serumas (40).

Informacija iš http://www.vaikas.lt/sveikata/vakcinos/sv_vakc_s04.htm

Aš nesigilinau labiau, kokie ten Lietuvoje naudojami skiepai iš ko pagaminti, nežinau, ar konkretus skiepas, kuriuo bus skiepijamas žmogus, bus pagamintas tikrai iš gyvų "produktų", jūs, galbūt, žinote daugiau.

Tačiau, jei skiepai gaminami naudojant gyvulinius “produktus”, kaip jūs tai vertinate

Galbūt kas nors galės pakomentuoti?


Be to, skiepai iš dalies yra atsakingi ir už tai, kad silpsta natūralus žmonių imunitetas iš kartos į kartą.
ieva
 
Pranešimai: 3
Užsiregistravo: Sek 2006 10 08, 10:32

Standartinė ... Sek 2006 10 08, 16:35

Galbūt kas nors galės pakomentuoti?


Kiek žinau į vištos kiaušinį sušvirkščia viruso, ir jis ten auga, žudydamas užsimezgisį vaisių. Poto jei teisingai supratau, tą virusą susilpnina ir įdeda jau mums. Brr.. :?
...
 
Pranešimai: 71
Užsiregistravo: Šeš 2006 08 05, 22:14

Standartinė Laimis Sek 2006 10 08, 17:27

Kai ieškojau informacijos apie skiepus nuo erkių, tai radau tų skiepų gamintojų (reiškia žmonių, kurie yra už skiepus) perspėjimus. Jie rašė, kad skiepai nuo encefalito yra visiškai saugūs, skiepytis gali bet kas, tačiau dar išskyrė keturias grupeles žmonių, kurie negali skiepytis. Vienoj grupej atrodo buvo neščios moterys, kitoj dar kažkas, o trečioj grupėj buvo tie, kurie elergiški kiaušiniams ir paaiškinimas buvo šalia - negalima jų skiepyt šiuo skiepu, nes jis auginamas ant kiaušinio baltymo.

Aišku yra skiepų ir ne ant kiaušinių užaugintų. Bet manau, kad jokia panaši infomracija kai nueini skiepytis nesuteikiama. Skiepyja ir viskas. :)
Statyba iš šiaudų briketų (kytkų):
http://blogas.lt/siaudunamai
Laimis
Taryba
 
Pranešimai: 318
Užsiregistravo: Ant 2006 06 13, 18:23

Standartinė Basta Sek 2006 10 08, 23:36

Laimis rašė:
Aišku yra skiepų ir ne ant kiaušinių užaugintų. Bet manau, kad jokia panaši infomracija kai nueini skiepytis nesuteikiama. Skiepija ir viskas. :)


Tu teisus, yra užaugintų ir ant žmogaus embriono :? .
Pagalvokim, kokios įtakos tai turi energetiniu požiūriu? Kaip gali nešti mirtis sveikatą?
Paskutinį kartą redagavo Basta Pir 2006 11 27, 7:04. Iš viso redaguota 1 kartą.
Visi žinojo, kad to padaryti neįmanoma. Vienas to nežinojo, ir padarė atradimą. A. Enšteinas
Peace is lost when you desire anything, including peace.
Basta
Valdžia
 
Pranešimai: 1181
Užsiregistravo: Ant 2006 06 13, 18:18
Miestas: Earth

Kitas

Grįžti į Vaikai

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 3 svečių

cron