Visų pirma grybų, kuriuos galima valgyti žalius sąrašas:
kazlėkas (valgomi jauni grybai nulupus kepurėlės plėvelę)
žvynabudė (valgomas tik kotas)
pievagrybiai (valgomi jauni grybai)
sakoma, kad valgomi dar yra baravykai. Tačiau asmeniškai mano skrandis tikrinių baravykų žalių nevirškina. Du kartus bandžiau ir abu kartus nevirškino.
Saulius sako, kad galima valgyti žalias ūmėdes. Dar nebandžiau.
Vilniaus klube yra Natalija, gyvenusi Vokietijoje, tai ji valgo visus grybus, kuriuos randa žalius ir jai viską gerai suvirškina. Kas galit pasidomėkit kokius konkrečiai ji grybus valgo.
Džiovintus galima valgyti:
Raudonviršis
Baravykai
Lepšiai
Mes taip pat užsišaldome grybų šaldymo kameroje. Žiemą atšildom ir jie būna labai panašaus skonio kaip švieži. Šaldom baravykinius, lepšes, raudonviršius.