Gerų ketinimų verslai ir kita žmonijai reikalinga veikla

politika, verslai, judėjimai, bendruomenė ir žmonių santykiai

Moderatorius: Prižiūrėtojai

Gerų ketinimų verslai ir kita žmonijai reikalinga veikla

Standartinė Neringa Pir 2006 08 07, 10:42

Šioje temoje siūlau dėti informaciją apie tuos žmones ir firmas ar kitas organizacijas, kurie užsiima gerų ketinimų verslais, gerų ketinimų veikla. Tai yra veikla, kuri yra skirta budinti žmonių sąmoningumą, padėti susitvarkyti savo, šeimos, tautos gyvenimą taip, kad jis būtų harmonijoje su gamta, atitiktų Visatos dėsnius, kurtų gerumą, žmogiškumą, padėtų atkurti ryšius su protėviais, jų kultūra. Apie visa tai, kas neša gėrį.

Tegul tai bus gerų ketinimų verslininkų klubo Lietuvoje užuomazga 8) :wink:
Paskutinį kartą redagavo Neringa Tre 2006 08 30, 10:38. Iš viso redaguota 4 kartus.
Neringa
Taryba
 
Pranešimai: 95
Užsiregistravo: Pir 2006 06 19, 13:52
Miestas: Vilnius

Standartinė Neringa Pir 2006 08 07, 11:28

Šioje žinutėje rasite informaciją apie organizaciją, kuri propaguoja ekologiško, sveiko maisto vartojimą Lietuvoje, buria ekologinių ūkių ūkininkus, rengia kasmetines ir savaitgalines ekologiškų maisto produktų muges. Šia sveikai visuomenei reikalinga veikla VšĮ „Tatulos programa“ užsiima jau dešimt metų.

****

VšĮ „Tatulos programa“ rengia rudens ekologiškų produktų muges Vilniuje ir kitur nuo 1995 m. Šiose mugėse prekiauja iš visos šalies atvykę sertifikuotų ekologinės gamybos ir antrųjų metų pereinamojo laikotarpio ūkių ūkininkai, žemės ūkio kooperatyvai, bendrovės bei ekologinės gamybos perdirbimo įmonės.

VšĮ „Tatulos programa“ dėka taip pat vyksta ekologiškų produktų savaitgalių mugės, kuriose gali aplankyti visi norintys gyventi ir maitintis sveikiau. Įėjimas laisvas.

Rengiant šias muges ir populiarinant ekologiškus produktus, siekiama atkreipti visuomenės dėmesį, ugdyti vartotojus. Šios mugės pritraukia pirkėjus, pasiilgusius tiesioginio bendravimo su ūkininku ar pardavėju, kai gali matyti, kas tą prekę išaugino ar pagamino, kai gali asmeniškai pasitarti, kaip auginti ar vartoti.

Rudens ekologiškų gėrybių mugėse galima įsigyti ekologiškų vaisių ir daržovių, bulvių, medaus, vaistažolių, ekologiškų produktų perdirbimo įmonių gaminių, vaismedžių ir vaiskrūmių sodinukų, amatininkų dirbinių, lino tekstilės gaminių.

Pati Tatulos programa buvo rengiama 1987- 1993 m. Tai visiškai nauja valstybės koncepcija – inicijuojanti sveiką mitybą, švarią gamtinę aplinką Lietuvoje, kurios valstybės vardu ėmėsi Tatulos programa. Tatulos programa, pagal kompleksiškumą ir įgyvendinimo galią buvo lyderis Europoje 1993-1996 metais.

Tatulos programą įgyvendina VšĮ „Tatulos programa“ (iki 1997 m. – fondas „Tatula“). Tatulos programa vykdo LR Vyriausybėje patvirtintą šalies ekologinio ir tausojančio ūkio modelinę programą, teikia visokeriopą paramą ūkiams bei įmonėms pertvarkant jas į ekologinį bei tausojantį ūkininkavimą, inicijuoja ekologiškų produktų skyrių steigimą didžiuosiuose Lietuvos prekybos centruose, rengia muges, ieško rinkų užsienio šalyse, teikia konsultacijas, įgyvendina gamtosaugos priemones.

Tatulos programa siekia, kad Lietuva taptų klestinčiu sertifikuotų ekologinės gamybos šeimos ūkių kraštu.

Dalinai ir Tatulos programos dėka taip pat keičiasi ir visuomenė. Pastebime kad kasmet vis didesnė visuomenės dalis nesitenkina taip vadinamu sintetiniu maistu, maistu pagamintu kombinatuose – atsiranda vis didesnis poreikis šeimos ūkyje pagamintam maistui (sumuštam sviestui, suspaustam sūriui...).

Tatulos programos ekologiškų gėrybių mugės turi savo aurą, kurią čia kuria pažangūs kaimo žmonės draugėje su miesto labiau išprususia, inteligentiška visuomenės dalimi. Jūs čia neišvysite šou elementų, neišgirsite triukšmo – tai labai šiltas ir tuo labai savitas kultūros renginys.

Mugėse ūkininkai (kooperatyvai) ar perdirbėjai gali prekiauti tik sava ir tik ekologiška produkcija. Mugės dalyviai turi su savimi turėti atitinkamus dokumentus (ekoagros sertifikatą, medicininės apžiūros pažymėjimą, sveikatos žinių pažymėjimą, higienos pasą ir Ekoagros sertifikatą transporto priemonei). Sodo augalų dauginamosios medžiagos augintojai turi turėti atitinkamą atestatą.

Tatulos programos įgyvendinimui vadovauja Almonas Gutkauskas (8-67642907)

Apie artimiausius renginius informacijos ieškokite internete adresu http://www.organic.lt/lt/pages,id.173
Paskutinį kartą redagavo Neringa Tre 2006 08 09, 16:31. Iš viso redaguota 1 kartą.
Neringa
Taryba
 
Pranešimai: 95
Užsiregistravo: Pir 2006 06 19, 13:52
Miestas: Vilnius

Arbatos klubas "Arbatos magija"

Standartinė Neringa Pir 2006 08 07, 11:52

Ne kartą teko būti arbatinėje "Arbatos magija", kur galima labai maloniai praleisti laiką jaukioje ir dvasingoje aplinkoje, paragauti arbatos, kuri yra gėrimas ne tik kūnui, bet ir sielai. Be to, ne kartą šioje arbatinėje klausiau koncertėlio (muzika ne bet kokia - maistas sielai). Šalia arbatinės veikia parduotuvėlė. Taigi šiek tiek daugiau apie šį klubą iš internetinio puslapio http://www.geocities.com/arbata2003/apie_mus.html
***

"Arbatos magijos" klubo nariu gali tapti bet kuris žmogus, baigęs arbatos mokyklos pradinį kursą, pritariantis klubo istatams ir aktyviai dalyvaujantis arbatinės veikloje ir renginių organizavime.

Klubo kultūrinė veikla:
- renginiu, Kinijos kultūros bei filosofijos, ivairiu šaliu arbatos gėrimo kultūros tyrinėjimo temomis organizavimas;
- muzikos, menų, susitikimų su įdomiais žmonėmis organizavimas
- literatūros bei poezijos studijos;
- kultūriniai ryšiai su šalies ir užsienio kultūros klubais, dalyvavimas ju organizuojamuose renginiuose;
- alternatyvusis turizmas – organizavimas ir dalyvavimas kelionėse su arbata į įvairias lietuvos vietas;
- nuolatinis mokymasis ir tobulinimasis klubo organizuojamuose seminaruose.

Apie arbatinę: Tai nėra paprasta arbatinė, ir nesitikėkite pyragaičio su arbata. Čia net įprastų padavėjų nėra. Pirmiausia jums teks nusivilkti paltą ir ... nusiauti batus. Mobilųjį geriau išjunkite iš karto.
Patalpa, suskirstyta kabančiais šiaudų dembliais - tarsi atskirais kambarėliais. Pasirinkite, kur jums jaukiau. Sėdima ant žemės, ant grikinių pagalvėlių. Yra ir ąžuolinis staliukas bei kėdutės, tačiau, pasak savininko Ramūno, jis nėra poppuliarus. Lankytojai mieliau sėdi ant žemės, sukryžiavę kojas. "Į kiekvieną atėjusįjį mes žiurime ne kaip į klientą, o kaip į savo namų svečią, - sako Ramūnas. - Paaiškiname visą ritualą, parodome, kalbamės su žmogumi. Bet jei jis nori pabūti vienas su arbatos puodeliu - prašom." Senovės Kinų arbatos gėrimo ceremonijos vyksta atskirame kambaryje.
Tyli muzika, neįkyriai plevenanti, rodos, kažkur šalia, sukuria ramybės ir atsipalaidavimo pojūtį.
Arbatinėje galima paragauti įvairių arbatos rūšių. Arbata ruošiama specialiuose induose laikantis specialios procedūros. Taip pat didelis dėmesys skiriamas vandeniui. Jis turi būti minkštas, salsvas, be kvapo. Arbatinėje vartoja šaltinio vandenį. Arbata geriama laikantis tam tikro ritualo. Kiekvienas žmogus, norėdamas pailsėti, - sąmoningai ar ne - ieško vidinio pasitenkinimo. Ritualas, kurį čia patiriame, tikrai padeda atverti vidinius vartus, ant kurių surūdijusią spyną užkabina nuolatinė gyvenimo erzelynė, paviršutiniški juokai, kaukės, kuriomis mes nuo žmonių dangstome tikrąjį "aš"...

Tai nėra vien arbatinė. Čia organizuojamos paskaitos, seminarai, vyksta kultūriniai renginiai, muzikos ir poezijos vakarai, skaitomos ir čia pat rašomos eilės. Vasarą kartais organizuojamas arbatos gėrimas gamtoje.
Iš internetiniame puslapyje pateikto renginių sąrašo matyti, kad arbatinėje vyksta reiki, cigun, reberfingo, užsiėmimai, sufijų meditacijos, taiči, madalų piešimo seminarai, dainuojamos mantros, mokinama indiškų šokių ir daug kitų įdomių dvasinės srities dalykų.

Daugiau info ieškokite:
http://www.geocities.com/arbata2003/apie_mus.html
Neringa
Taryba
 
Pranešimai: 95
Užsiregistravo: Pir 2006 06 19, 13:52
Miestas: Vilnius

Kavinė "Balti drambliai"

Standartinė Neringa Tre 2006 08 09, 16:27

Šį kartą noriu pristatyti vegetarinę kavinę "Balti drambliai", kuri yra įsikūrusi Vilniuje, Vilniaus g. 41.

Šioje kavinėje sukurta jauki atmosfera: interjeras išpuoštas indiškomis detalėmis, nuolat skamba indų muzika, mantros, Grebenščikovo dainų įrašai, relaksinė ir kitokia gera muzika. Prie atmosferos jaukumo prisideda ir malonūs padavėjai, kurių daugelis yra šviesios asmenybės. Atėjus į kavinę miestas pasilieka už durų.

Čia maistas gaminamas be mėsos, žuvies ir kiaušinių. Lankytojai gali paragauti indų, italų, šveicarų vegetariškos virtuvės patiekalų. Daugiausia patiekalų gaminama pagal Indijos valgių receptus ir tradicijas: naudojami indų virtuvės prieskoniai, galima paragauti įvairių sriubų, salotų, patiekalų iš ryžių, bulvių, daržovių ar kitų vegetarinių produktų, vegetariškų saldumynų, kavinėje kepamos tradicinės indų duonelės. Meniu pamatysite įmantrių pateikalų pavadinimų - kai ką galiu išduoti iškart: čatnis - tai padažas, sabdžis - tai troškinys, puri - tai duonelė, ir pan.

Kavinėje ypatingas dėmesys skiriamas arbatai, čia yra net per 30 arbatos rūšių, sukurtų pagal senuosius Ajurvedos receptus iš aukštos kokybės ekologiškai švarių prieskonių sėklų ar vaistažolių. Ajurvedos sveikos gyvensenos sistema yra viena seniausių pasaulyje. Kavinė lankytojams siūlo arbatą pagal 3 žmonių tipus: Pitta (ugnis), Vata (oras), Kapka (žemė ir vanduo). Vėsų vakarą kavinė kviečia paragauti specialios „baltų dramblių“ arbatos, gaminamos iš įvairių prieskonių, „jogų“, suteikiančios Rytų jėgą ir šilumą bei atskirai skirtos vyrams ir moterims. Net ir išrankiausias lankytojas išsirinks iš gerinančios virškinimą, lengvinančios kvėpavimą, harmonizuojančios bei kitų arbatos rūšių.

„Baltuose drambliuose“ taip pat galima išgirsti dvasingos gyvos muzikos koncertėlius.

Turbūt ant vienos rankos pirštų galima suskaičiuoti tokias kavines kaip "Balti drambliai" Vilniuje, kur drąsiai galima valgyti bet kurį patiekalą ir būti užtikrintam, kad jame nėra įdėta mėsos. Be to čia maistas ne tik vegetariškas, bet ir skanus bei sotus.

Už šią gerą kavinę galima padėkoti jos savininkui Aivarui Cibulskui.

Daugiau info http://www.baltidrambliai.com
Neringa
Taryba
 
Pranešimai: 95
Užsiregistravo: Pir 2006 06 19, 13:52
Miestas: Vilnius

Viešoji įstaiga "Kulinarijos paveldo fondas"

Standartinė Neringa Tre 2006 08 23, 10:39

Viešoji įstaiga "Kulinarijos paveldo fondas", kuriai vadovauja Birutė Imbrasienė, Vilniuje (Palangos g. 1) atidarė parduotuvę-arbatinę "Tradicija", kurioje galima įsigyti visų "Kulinarijos paveldo fondo" sertifikuotų gaminių, pagamintų iš natūralių produktų ir laikantis tradicinių lietuviškų technologijų. Ne kartą pirkau šioje parduotuvėje duoną. Taip pat teko pirkti vaistažolių, obuolių sūrio. Labai patiko, kad pardavėja apsirengusi tautiniais drabužiais, interjeras papuoštas žolynais ir drobėmis.

Parduotuvės telefonas: 2123717.

***

Šaltinis:
Jolanta Vaitiekūnienė, Verslo Žinios Nr. 225 (16 psl.)


Kulinarijos paveldo fondas kartu su tradicinius gamybos būdus puoselėjančiais verslininkais Vilniuje atidarė parduotuvę–arbatinę "Tradicija". Čia vienoje vietoje galima paragauti, nusipirkti bei užsisakyti visų fondo sertifikatus pelniusių lietuviškų valgių bei gėrimų.
Šiemet savo veiklą pradėjusi viešoji įstaiga "Kulinarijos paveldo fondas" ragina gamintojus naudoti vietos žaliavas bei tradicines lietuviškas technologijas, taip pat skatinta vartotojų susidomėjimą kulinarijos palikimu.

Fondas jau antrąkart išdalijo sertifikatus, suteikiančius teisę tradicijų paisantiems gamintojams žymėti savo produkciją specialiu ženkleliu.
Fondo pripažintų gaminių sąrašą papildė žolininkės Jadvygos Balvočiūtės arbatų mišiniai: provizorė augalus ruošiamiems rinkiniams augina Mažeikių rajone įkurtame ekologiniame vaistažolių ūkyje. Kulinarijos paveldo ženklu taip pat bus pradėtas žymėti Algirdo Amšiejaus, Kauno rajono bitininko, iškoptas medus bei medaus gaminiai, tarp kurių – pikis, bičių duonos ir medaus bei žiedadulkių ir medaus mišiniai. Šiaulių saldainių fabrikas "Rūta" sertifikatą pelnė už "Kermošiaus" saldainius: konditeriai neslepia, jog dėl šio skanėsto važiavo konsultuotis pas Šiluvoje per atlaidus savo saldainius pardavinėjančias moterėles.
Anksčiau kulinarijos paveldo sertifikatus yra gavę penki gamintojai: Pasvalio rajono duonos kepykla "Saimeta", mėsos perdirbimo įmonė "Čečeta" iš Kazlų Rūdos, sėmenų aliejų spaudžiantys ūkininkas iš Bagaslaviškio Bronislovas Vaštenis ir Šakių įmonė "Aletovis", Kauno "Apynio" aludariai.

Teisė žymėti gaminius Kulinarijos paveldo fondo ženkleliu tradicinių valgių ir gėrimų gamintojams suteikiama vieniems metams.
Nauda – minty Irena Mėdžiuvienė, "Čečetos" savininkė, sako, jog naujasis ženklas dar nėra išpopuliarintas, jį per mažai žino ir prekybininkai, ir pirkėjai, todėl konkrečios ekonominės naudos įmonė kol kas nepajuto. Tačiau verslininkė mano, jog ateityje toks įvertinimas bus naudingas: štai mugėje sutikti švedai patikino, jog pas juos tai jau tapo kokybės ir natūralumo garantu. Kulinarijos paveldo ženklu nuo šių metų birželio žymimi 24 pavadinimų "Čečetos" gaminiai: šaltai rūkytos bei vytintos dešros, skilandžiai, kumpeliai. To, jog duonos valgytojai dažniau renkasi pažymėtąją Kulinarijos paveldo ženklu, patvirtinti negali ir Vita Stankevičienė, "Saimetos" savininkė. Pasak jos, tai veikiau yra darbo įvertinimas, – tiesioginės naudos kepėjai tikisi sulaukti ateityje. Mediniuose kubiluose raugta "Saimetos" duona be dirbtinių puriklių taip pat žymima "Tatulos" programos ženklu, liudijančiu, jog naudojami tik natūralūs produktai be dirbtinių priedų. "Ekologiškos vaistažolės turėtų populiarėti ne tik vidaus rinkoje: Lietuva tikrai gali eksportuoti jas į Europą, kur ekologiški produktai yra vertinami, ir iš to uždirbti", – optimistiškai žvelgia ir p. Balvočiūtė.

Populiarinti Kulinarijos paveldo fondą ir tradicinius produktus padės Vilniaus centre atidaryta parduotuvė-arbatinė "Tradicija", kurioje parduodami sertifikuoti gaminiai. Birutė Imbrasienė, Kulinarijos paveldo fondo direktorė, sako, jog asortimentas bus plečiamas: dabar dairomasi tinkamų pieno produktų. Fondo vadovė viliasi, jog "Tradicija" sulauks ne tik pavienių pirkėjų, bet ir užsakymų iš tradicinių vaišių pageidaujančių pobūvių rengėjų, mat čia beveik viską, ko reikia tokiam stalui, galima rasti vienoje vietoje.
Savitumas – vertybė Pasak fondo vadovės, populiarinti lietuviškąjį paveldą skatina kitų šalių pavyzdys.
"Europoje susidomėjimas tradiciniais valgiais ir gėrimais yra didžiulis, jais masinami turistai, rinktis tradicinius produktus skatinami vietos pirkėjai", – teigia p. Imbrasienė. Kulinarijos paveldo fondas vienija tradicinio maisto tyrinėtojus, gamintojus, maitinimo įstaigas. Į kulinarijos paveldo sąrašą taikantys gaminiai privalo būti gaminami iš vietinių natūralių žaliavų, pramoninėje gamyboje taikant tradicines technologijas.
Fondo sertifikatus skiria ekspertų komisija, vadovaujama etnografo profesoriaus Vacio Miliaus, mokslinio darbo apie lietuvių valgius autoriaus.
Neringa
Taryba
 
Pranešimai: 95
Užsiregistravo: Pir 2006 06 19, 13:52
Miestas: Vilnius

Standartinė ... Ket 2006 08 24, 19:54

www.niekorimto.lt
2001 m. Vilniuje gimusi maža leidykla "Nieko Rimto" jau pačiu savo pavadinimu kviečia jus šiltai nusišypsoti. Linksma sparnuota karvutė - neatsitiktinis leidyklos simbolis. Mūsų, "Nieko Rimto", - svajonė - sukurti pasaulį, kuriame gyventų širdis šildanti šiluma ir sparnai, atgaivinant mintį apie nerimtume glūdinčią išmintį. Mes labai tikime, kad sparnai tinka kiekvienam, ir netgi yra kiekvienam būtinai reikalingi. Dėl to ir mūsų simbolis - su sparnais, kaip ir daugelis "sparnuotosios" Sigutės Ach herojų.

šioje svetainėje rasit labai šiltų ir mielų rankomis pieštų sigutės ach atvirukų, iliustruotų vaikams ir ne tik jiems knygų, kompaktinių plokštelių. visa tai galima užsisakyti internetu arba nusipirkti leidyklos parduotuvėse arba knygų mugėse. Kainos svyruoja nuo 2 iki
25lt
...
 
Pranešimai: 71
Užsiregistravo: Šeš 2006 08 05, 22:14

Standartinė Gelyte Ant 2006 08 29, 15:40

Nemokamai surenka iš namų nereikalingą buitinę techniką
(tvarko elektronikos atliekas, tam, kad jomis neteršti gamtos):

http://www.emp.lt/index2.php?l=1&p=33

UAB "Elektroninių mašinų perdirbimas" (EMP) buvo įkurta 1999 kovo mėn. 2d. Pagrindinė EMP veikla yra antrinių žaliavų supirkimas, surinkimas, perdirbimas ir prekyba. EMP perdirba elektroninę aparatūrą, kabelių ir laidų bei katalizatorių laužą, išgaudama atskiras medžiagų rūšis, kurios grįžta į pramonę ir yra tinkamos naujų produktų gamybai.

EMP pagrindinė veiklos nuostata yra:

Sukurti ekologiškai švarią universalią atliekų perdirbimo sistemą, kuri užtikrintų atliekų mažinimą ir gerintų ekologinę situaciją Lietuvoje:

# EMP turi įdiegusi aplinkosaugos ir kokybės vadybos sistemas, todėl atliekas priima, sandėliuoja, perdirba ir priduoda laikydamąsi tarptautinių ISO 9001 ir ISO 14001 standartų reikalavimų
# Susidarančias pavojingas atliekas atskiria, paženklina, sandėliuoja pagal aplinkosauginius reikalavimus
# Nenaudoja cheminių ar kt. kenksmingų aplinkai procesų (nedegina ir neužkasa atliekų)
# Atliekas priduoda tik atliekų tvarkytojams
# Formuoja visuomenės nuomonę: priduoti atliekas, o ne išmesti
# EMP sukurta sandėliavimo sistema užtikrina, kad pavojingos atliekos nedarytų poveikio aplinkai.

Skiria lėšų moksliniams tyrimams, siekdama sukurti produktus iš pasaulyje problematiškai panaudojamų atliekų.
Paskutinį kartą redagavo Gelyte Pen 2006 09 08, 9:36. Iš viso redaguota 1 kartą.
Gelyte
 
Pranešimai: 13
Užsiregistravo: Tre 2006 07 26, 19:58
Miestas: Kaunas

Standartinė Neringa Tre 2006 08 30, 10:56

Labai gerbiu leidyklą Mijalba, už dvasinės krypties knygų leidybą.
Esu skaičiusi kai kurias šios leidyklos išleistas knygas, ir nei viena iš jų nenuvylė. Mano supratimu, leidėjai parenka tikrai šviesaus dvasinio turinio kūrinius.

Tarp leidyklos išleistų knygų galima rasti:
Deepak Chopra "Septyni dvasinia sėkmės dėsniai "
Thich Nhat Hanh "Senasis baltųjų debesų kelias"
Rita Banienė "Abipus slenksčio "
Nigel Watts "Meilės kelias"
Heather Hughes-Calero "Moteris tarp vėjų"
Gary Zukav "Sielos buveinė"
Heather Hughes-Calero "Tibeto šamanas"
Dr. Susan Gregg "Toltekų kelias"
Louise L. Hay ir draugai "DĖKINGUMAS - tai gyvenimo būdas"
Eckhart Tolle "ŠIOS AKIMIRKOS JĖGOS PRAKTIKA. Mokymai, meditacijos, pratimai"
Richard Nelson Bolles "KOKIOS SPALVOS TAVASIS PARAŠIUTAS? Vadovėlis ieškantiems darbo arba norintiems jį pakeisti"
Sharon McErlane "KALBA SENOLĖS. GALIOS PAŽADINIMAS. Kaip mūsų chaotiškame pasaulyje atkurti pusiausvyrą"
Dr. Susan Gregg "ŠVENTOSIOS SAVASTIES SURADIMAS. Šamanų vadovėlis"
Čittapad "DVASINIS VAIKŲ AUKLĖJIMAS"

Ypatingai graži vaikams ir suaugusiems skirta knygelė:
Vesna Krmpotič "TRIAKYTĖ iš Šviesos planetos"

Šioje leidykloje taip pat išleista Aldonos Purvinytės iš Vilniaus klubo poezijos knygelė "Sidabro lietus".


Leidėja Vilma Urbanavičienė taip kreipiasi į skaitytojus leidyklos tinklapyje http://www.mijalba.com/ :

Mielas skaitytojau,

Žmogaus širdis yra didi. Ji nerimsta, ji ieško. Ieško savo ribų, džiaugsmo, meilės, šviesos, laimės, išminties, Dievo ... O, kad ji žinotų, jog visa tai turi savyje.
Tegul Mijalbos knygos padės Jūsų širdžiai atsiverti, nušvisti ir toje šviesoje išvysti save - beribę, besidžiaugiančią, mylinčią ir mylimą, laimingą, išmintingą ir dievišką.
Tegul iš šių knygų Jums kalba pasaulio išmintis.

Su meile ir pagarba,
- leidėja Vilma Urbanavičienė
Neringa
Taryba
 
Pranešimai: 95
Užsiregistravo: Pir 2006 06 19, 13:52
Miestas: Vilnius

IKI ekologinės akcijos

Standartinė Neringa Ant 2006 10 24, 17:48

Radau info IKI parduotuvių tinklo internetiniame puslapyje
(http://www.iki.lt/?pid=11&all=0) apie jų vykdomas ekologines akcijas. Be abejo, tai yra reklaminės kampanijos dalis. Tačiau bet kuriuo atveju - tai geros iniciatyvos, mano supratimu.

***

Akciją “Mes kviečiame gyventi gražiau” prekybos tinklas IKI organizuoja kiekvieną pavasarį, jau šeštus metus iš eilės. "Šios ekologinės akcijos tikslas - skatinti Lietuvos jaunimo sąmoningumą, kad mūsų nuostabi gamta būtų išsaugota ateities kartoms"<...>

Pasiekti gerų rezultatų padėjo akcijoje dalyvavusių parduotuvių kolektyvų glaudus bendradarbiavimas su miestų savivaldybėmis, švietimo ir gamtosaugos skyriais.

Akcijos “Mes kviečiame gyventi gražiau 2006” metu dalyvavo ir aplinką tvarkė daugiau nei 150 –ies mokyklų moksleiviai iš 26 Lietuvos miestų.

Akcijos metu visos šalies miestų ir miestelių parkuose, paupiuose, paežerėse paminklavietėse, mokyklų, stadionų teritorijose bei kitose labiausiai lankomose vietose moksleiviai ne tik rinko, bet ir ­rū­šiavo at­lie­kas į mū­sų iš­da­lin­tus mai­šus. Iš viso šie­met jaunie­siems tal­ki­nin­kams bu­vo išdalin­ta 24 tūkst. mai­šų - kiek­vie­nas po 100 lit­rų tal­pos, ir per 8000 po­rų vien­kar­ti­nių pirš­ti­nių. Visai ak­ci­jai įgy­ven­din­ti prekybos tinklas IKI sky­rė 120 tūkst. li­tų.

Atsidėkodamas už dalyvavimą ir pa­gal­bą gam­tai akcijoje “Mes kviečiame gyventi gražiau 2006” eko­lo­gi­nę ak­ci­ją or­ga­ni­za­vęs prekybos tinklas IKI visiems akcijos dalyviams – moksleiviams savo lėšomis surengė populiarių Lietuvos atlikėjų 8 koncertų turą po Lietuvą.

"Mes kvie­čia­me gy­ven­ti gra­žiau" - ne vie­nin­te­lė ap­lin­ko­sau­gi­nė pre­ky­bos tink­lo IKI ak­ci­ja ir yra viena iš nuolatinių prioritetinių socialinės veiklos sričių. Kas­met pa­va­sa­rį, kar­tu su Ap­lin­kos mi­niste­ri­ja pa­žy­mint Že­mės die­ną, ke­lia­mi in­ki­lai par­skren­dan­tiems paukš­čiams. Vi­so­se IKI par­duo­tu­vė­se pa­sta­ty­ti spe­cia­lūs kon­tei­ne­riai, į ku­riuos kiek­vie­nas ga­li iš­mes­ti pa­nau­do­tus gal­va­ni­nius ele­men­tus. Pre­ky­bos tink­las IKI pir­ma­sis Lie­tu­vo­je pra­dė­jo par­da­vi­nė­ti eko­lo­giš­kus po­pie­ri­nius mai­še­lius pre­kėms ir už kiek­vie­ną 100 par­duo­tų mai­še­lių pa­so­di­na po me­de­lį. IKI pre­kes iš­ve­žio­jan­tys sunk­ve­ži­miai spe­cia­liai pa­rink­ti ne­ter­šian­tys ap­lin­kos: jų va­rik­lių triuk­šmin­gu­mas - mi­ni­ma­lus, o iš­me­ta­mų kenks­min­gų me­džia­gų kie­kis ati­tin­ka aukš­čiau­sius Eu­ro­pos Są­jun­gos stan­dar­tus.
Neringa
Taryba
 
Pranešimai: 95
Užsiregistravo: Pir 2006 06 19, 13:52
Miestas: Vilnius

Standartinė Basta Tre 2006 10 25, 0:33

Į tuos popierinius maišelius tikrai norėčiau atkreipti dėmesį, manau jie geriau nei paprasti. O dar geriau būtų kiekvienam turėti nevienkartinį maišelį prekėms.
Jaučiu, kad IKI vykdo švaresnę politiką nei NORFA ar tuo labiau, MAXIMA... Tam yra ir įrodymų, tikriausiai čia ne vien reklama...
Visi žinojo, kad to padaryti neįmanoma. Vienas to nežinojo, ir padarė atradimą. A. Enšteinas
Peace is lost when you desire anything, including peace.
Basta
Valdžia
 
Pranešimai: 1181
Užsiregistravo: Ant 2006 06 13, 18:18
Miestas: Earth

Standartinė Laimis Tre 2006 10 25, 20:56

Taip pat IKI rengia ir socialines akcijas. Va, kiek jų: http://www.iki.lt/?pid=10
Statyba iš šiaudų briketų (kytkų):
http://blogas.lt/siaudunamai
Laimis
Taryba
 
Pranešimai: 318
Užsiregistravo: Ant 2006 06 13, 18:23

Standartinė Neringa Ket 2006 10 26, 15:27

Laimis jau buvo siuntęs informaciją apie ekologiškų produktų parduotuvę Kaune, kuri tarp kita ko gali pristatyti prekes į namus!

http://www.ekologiskiproduktai.lt/


IĮ “Ekologijos pasaulis” 2005 m. gruodžio mėn atidarė pirmą ekologiškų produktų parduotuvę Kaune– arbatinę, kuri šiuo metu yra persikėlusi į Dainavos mikrorajoną, “Dainavos prekybos centrą” (V. Krėvės pr. 43, Kaunas).
“Ekologiškų produktų parduotuvėje arbatinėje” galima rasti didelį pasirinkimą ekologiškų, Kulinarijos paveldo fondo” produktų iš visos Lietuvos.

Parduotuvėje siūlomos prekės yra be mūsų organizmams visiškai nereikalingų konservantų, dažiklių, skonio stipriklių ir kt. pastaruoju metu ypač išpopuliarėjusių maisto priedų, kurie neretai turi kancerogeninių ar kitokių sveikatai kenksmingų medžiagų.

Parduotuvėje rasite dviem ženklais pažymėtų prekių: "Ekologiškas" ir "Natūralus".
Prekės, pažymėtos ženklu "Ekologiškas", yra sertifikuotos Lietuvoje arba Europos Sąjungoje (ant pakuočių rasite sertifikavimo įstaigos ženklelį (lietuviškų prekių - VŠį "Ekoagros"), sertifikato numerį).
Prekės, pažymėtos ženklu "Natūralus" tai kiti geri, tačiau dėl tam tikrų priežasčių nesertifikuoti arba turintys "Kulinarijos paveldo fondo" ženklinimą, produktai. Šie produktai yra natūralūs - pagaminti be sintetinių priedų. Tokias prekės siūlomos vien tik todėl, kad rinkoje kol kas arba nėra ekologiškų analogų joms, arba analogai labai brangūs, didžiajai daliai vartotojų būtų neįperkami.

Kontaktai:
IĮ "Ekologijos pasaulis" parduotuvės adresas:
V.Krėvės pr. 43 Kaunas PC "Dainava" II aukštas
Tel: +370 685 23613, +370 699 90341
info@ekologiskiproduktai.lt

Asortimentas:
Grūdų produktai
Pieno produktai
Arbatos
Eteriniai aliejai
Augaliniai ekstraktai
Bičių produktai
Vaisiai, uogos ir daržovės
Kepiniai
Prekės pirčiai
Grikių lukštų pagalvės
Gėrimai
Kiti puikūs produktai
Mėsos gaminiai
Neringa
Taryba
 
Pranešimai: 95
Užsiregistravo: Pir 2006 06 19, 13:52
Miestas: Vilnius

Standartinė spalvota Pen 2006 10 27, 14:35

INTEGRALAUS DVASINIO TOBULĖJIMO CENTRAS
www.dharma.lt

Centre vyksta dvasinio ugdymo seminarai, kurių pagrindinis siekis – ne nukreipti žmogų kokios vienos religijos link, bet išmokyti jį savarankiai, sąmoningai formuoti bei išlaikyti ryšį su savo aukštesniuoju aš, Dvasios pasauliu, dvasiniais mokytojais, išmokti suvaldyti, kontroliuoti savo emocijas, mintis, nukreipti jas taikios, sėkmingos, pozityvios pasaulėžiūros, sveikos, doros gyvensenos formavimo link
spalvota
 
Pranešimai: 3
Užsiregistravo: Ant 2006 10 03, 12:27
Miestas: Vilnius

Standartinė ** Ket 2006 11 16, 23:01

Manau, kaip gerų ketinimų verslininkus galima paminėti Valerijono vaistinės arbatinę Šiauliuose. Internetinis puslapis http://www.valerijonas.lt/kmeniu/arbatine. Jame apie arbatinę rašoma:

Nuo neatmenamų laikų žmogų supa turtingas ir įvairus pasaulis. Jame žmogus tikisi rasti priemonių ligoms ir nelaimėms nugalėti.

Vaistažolės – natūralus gamtos produktas, nesukialiantis alergijos, tinkantis tiek jaunam, tiek senam, veikiantis švelniai ir efektyviai.

Lankytojų patogumui vaistažolių arbatinė įrengta pirmame aukšte. Norinčius ilgiau pabendrauti prie arbatos ar kavos puodelio kviečiame į antrąjį aukštą. Čia pat siūlome paragauti, o patikus ir įsigyti daugiau kaip 60-ies rūšių įvairių arbatų. (...). Gausu lietuviškų, ekologiškų dribsnių, rupių miltų, kruopų, grūdų; aliejų, sojos pieno ir kitų sveikos mitybos produktų. Čia pat siūlome atsigaivinti šviežiai spaustomis citrusinių vaisių sultimis, paragauti vaisių ir daržovių torto, dietinių ir vegetarinių patiekalų, pasivaišinti kvapnia gyduolių arbata ar kava. Mėgstantiems kavą be kofeino siūlome natūralios gilių kavos. Norintiems pasigaminti patikusį patiekalą pasiūlysime receptą. Cukriniu diabetu sergantys žmonės gali nusipirkti sausainių, šokoladinių saldainių, uogienių, įvairių saldiklių. Besirūpinančius savo sveikata supažindiname su Ajurvedos teorija, kuri teigia – kas tinka vienam žmogui, visiškai priešingai gali paveikti kitą.

Arbatinėje rasite naujausios informacijos apie sveiką mitybą, natūralų gydymą. Platiname literatūrą apie vegetarinę mitybą. Kiekvieną savaitės antradienį 16 val. II arbatinės aukšte – pokalbiai apie sveiką gyvenseną bei natūralią mitybą. Iš anksto susitarus, arbatinėje priimsime mokinių grupes, papasakosime apie sveiką gyvenimo būdą, parengsime paskaitą Jums rūpimais klausimais.


Man patiko kaip šiame puslapyje pristatomi lietuviški ekologiški produktai
http://www.valerijonas.lt/kmeniu/arbati ... _produktai
**
Taryba
 
Pranešimai: 355
Užsiregistravo: Ant 2006 06 13, 18:34

Standartinė ** Pen 2008 01 18, 22:05

Žinutė iš penktojo "Ozono" numerio http://www.meniu.lt/downloads/documents/OzonasNr5.pdf

....................................................Paveikslėlis
Paveikslėlis

Patiko tai, kad čia priartėjama prie tikrų mainų.
**
Taryba
 
Pranešimai: 355
Užsiregistravo: Ant 2006 06 13, 18:34


Grįžti į Visuomenė

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 2 svečių

cron