Minčių greitinimas

Moderatorius: Prižiūrėtojai

Minčių greitinimas

Standartinė Basta Tre 2006 07 05, 21:15

Laimis rašė:Sveiki,

va, vaziuoju as i savo sodybele. Kelias tokio pat ilgio, greitis irgi ribotas, taigi turetume atvaziuoti per vienoda laika. Taciau atvaziuojame skirtingai: kartais greiciau, kartais leciau... Kodel taip yra?

Sako: "kalba kelia trumpina". Jei turiningas pokalbis, jei labai idomus pasnekovas, tai laikas pralekia staigiai staigiai. Tik pradedi kalbetis ir ziuri, kad jau atvaziavai i vieta. Taigi, dziaugiames gave pasneketi, o kartais dziaugiames ir gave paklausyti.

Taciau paskutini karta vaziuodamas i sodyba susimasciau. Kaip vyksta sitas "kelio sutrumpinimas", gal patenkame i laiko skyle? Gal buname kituose ismatavimuose? O gal...

Pats sau padariau isvada: ne laikas pradeda eiti greiciau, o musu mintys suleteja.

Letoms mintims atrodo, kad laikas eina labai greitai. O jei butu greitos mintys, tai diena butu labai ilga. Nes tu sugebetum sugalvoti simtus milijonu minciu iki pietu, paskui dar tiek pat iki vakarienes ir dar truputi vakare...

O dabar mintys tokios letos, kad vos kelias sugalvojame per visa diena.

Kas letina musu mintis? Atsakymas laisko pradzioje - kalbejimas. Taciau kaip tai atsitinka, kad jis letina mintis?

Mintis yra labai greitas darinys. Ji iveikia neimanomus atstumus per akimirksni ir dar greiciau. Per sekunde, kai miegame galime susapnuoti ilgus ilgus sapnus. Sako, kad tada laikas isvis sustoja arba neegzistuoja. Va, ten tai minciu greitis! Mintys yra labai labai greitos.

Jei norime minti isreiksti kalba, tai turime sustoti. Kad ir kaip greitai bemaltume liezuviu, kad ir kokie trumpi zodziai butu vis tiek mintis suleteja. Pradedi sakini ir mintis prie jo ikalinama. Jei mintis eitu toliau, tai negaletum pabaigti sakinio. Nes vidury sakinio jau mastytum visai kitas mintis ir butum uzmirses ka nori pasakyti. Butent todel ir gaunasi kalbos sutrikimai: mintis labai greita, nusoksta kur nors, ir zmogus bekalbedamas uzsikerta. Paskui vel sugrizta ir pabaigia sakini.

Kiekvienas musu sakomas sakinys stabdo minti. Kol pasakysime sakini, tol turesime galvoje ta pacia minti.

Ar tai yra gerai, ar tai yra blogai nespreskime. Yra ir pliusu ir minusu, o mums telieka rinktis - kalbeti ar nekalbeti.

Va, jei norime trumpo kelio, jei nuobodu, tai kalbame. O jei norime greitu minciu, jei norime kazka staigiai sumastyti, tai aisku uzsiciaupiame ir mastome. Ir dar isjungiae visus aplinkinius garsus, kad tik niekas netrukdytu. Megre kai degustuoja kedro alieju, tai tris dienas nevalgo nieko riebiai, valgo gera maista ir... nekalba su zmonemis. Kodel negalima kalbeti? Atrodo toks paprastas dalykas - pakalbi su zmogum, pakeli jam nuotaika, pasakai ka nors gero... Bet mintis tai suleteja.

Jogai turi tokias praktikas - tylejimo praktikas. Tylima visa para, visa savaite, visa menesi. Ir idomus pojuciai. As manau, turetu pagreiteti mintis. Vienuoles duoda tylejimo izadus. Tyloje stipriai auga musu dvasia.

"Kalba kelia trumpina." Bet pagalvokime ar verta? Ar tikrai nera jau taip ka veikti, kad uzsiimame plepalais? Argi pasaulis toks neidomus, kad reikia trumpinti kelia? Kodel norime, kad tas laikas kuo greiciau praeitu? Kodel nenorime, kad viskas vyktu labai letai? Isivaizduokite diena, kaip savaite. Atsikeli ir gali nuveikti daug daug dalyku. Juk laiko viskam truksta ir truksta, vis skubam vis lekiam, o vat paskui patys imam ir trumpinam laika, nes nuobodu...

Sodyboje, hektare, yra tyla. Nors yra ir zmoniu, gali ateiti pasneketi pas kaimyna, su savo hektaro gyventojais gali pasneketi. Bet palyginus su miestu, tai sodyboje labai daug tylos. Niekas neatitraukia tavo minciu ir i viska gali daug giliau isimastyti, daug giliau pajausti. Sodyboje maziau kalbame. Daugiau mastome. Sodyboje mintis greiteja.

Ten niekada nereikia "prastumineti" laiko. Ten pasaulis nera nuobodus. O jei sodyboje jums nuobodu, tai zinokit, kad kazka netaip padarete. Gal magnetofona reikia isjungti arba benzopjuklo varikli?..

Sodyboje labai lengva susikaupti, sukaupti, sukoncentruoti savo mintis. Niekas neblasko ir mintys tik greiteja. Jos juda savu greiciu, nes ju nestabdo kalba. Nereikia ju isreiksti zodziais. Todel mintys lekia daug daug greiciau...


Šis laiškas paimtas iš meileserdve@yahoogroups.com konferencijos.
Perskaityti visus laiškus arba prisijungti prie konferencijos galite čia:
http://groups.yahoo.com/group/Meileserdve
Paskutinį kartą redagavo Basta Ket 2006 10 26, 19:33. Iš viso redaguota 1 kartą.
Visi žinojo, kad to padaryti neįmanoma. Vienas to nežinojo, ir padarė atradimą. A. Enšteinas
Peace is lost when you desire anything, including peace.
Basta
Valdžia
 
Pranešimai: 1181
Užsiregistravo: Ant 2006 06 13, 18:18
Miestas: Earth

Standartinė Donatas Tre 2006 07 12, 23:12

..nors kartais ir aktyviai mastant, ziurint kad ir pro automobilio langa, svajojant ir prisimenant Lietuva didzia laikas prabega greitai. Gal tiesiog mano mintis dar leta? Ypac kai blasko variklio gausmas, bendrakeleiviu kalbos ir pan.

Be to, tarti zodzius reikia daug energijos. Zodis - minties kelias i materija. Tam reikia skirti dali jegu, kurias tyledamas panaudoji mastymui. Per burna iseina daug energijos (ir ieina su maistu :D ). Tad jogai taip stiprina savo dvasia, minti. Tiesiog nesvaisto tos energijos, kuria ypac mieste, ar vienuolyno celeje nelengva atgauti.
Donatas
 
Pranešimai: 24
Užsiregistravo: Sek 2006 06 25, 16:51
Miestas: Dar vis Klaipėda

Standartinė Aurija Tre 2006 08 16, 21:44

Man atrodo, cia kazkaip ne visai taip. Juk kartais pamirstame laika, viska pamirstam, nuskestam savo mintyse... O po kiek laiko staiga "pabundam", ir pagalvom "Oho, kiek laiko praejo!" Tada juk nekalbam? Tada labai giliai mastom ir atitrukstam nuo sito pasaulio :) Man atrodo, kad laikas "greitai eina" tada, kai mes paprasciausiai apie ji negalvojam, kai nesvarbu, ar tas laikas greit eina ar letai, kai tiesiog mums nereikia jokiu rezultatu, kurie turetu buti padaryti greiciau ar ne taip greit. :)
Aurija
 
Pranešimai: 10
Užsiregistravo: Sek 2006 08 13, 17:29
Miestas: Druskininkai

Standartinė Basta Šeš 2006 08 19, 21:52

Na aš tai pastebėjau, kad kai mums negera, tuomet laikas slenka lėtai. :)
O iš tiesų, tai tuo metu mes tik mąstome greičiau, jaučiame giliau ir daugiau... Tikriausiai tai iš tiesų skirta tam, kad mes apmąstytume, ką padarėme, jei jau nesugebėjome išvengti klaidų...
Na, sakyčiau, kančia - tai dirbtinis (o gal natūralus?) minčių pagreitinimas...
:inyan: :roll:
Visi žinojo, kad to padaryti neįmanoma. Vienas to nežinojo, ir padarė atradimą. A. Enšteinas
Peace is lost when you desire anything, including peace.
Basta
Valdžia
 
Pranešimai: 1181
Užsiregistravo: Ant 2006 06 13, 18:18
Miestas: Earth

Standartinė Laimis Ket 2006 08 24, 12:13

Dabar rugpjūtis - žvaigždžių kritimo laikas. Va, stovėjau po žvaigždžių lietum ir supratau kaip galima panaudoti šį gražų reginį gražiems tikslams.

Visi žinote posakį, kad krentant žvaigždei (meteorui) reikia sugalvoti norą ir jis tada išsipildys. Esmė šio posakio yra tame, kad žvaigždės krenta labai labai greitai. O juk Visata taip surėdyta, kad išsipildo tik labai labai greitos mintys. Jei mintis lėta, tai ją aplenks kitos mintys ir tos kitos mintys išsipildys. Jei mintis sunki, tai ji eina į žemę ir neišsipildo. Jei mintis apraizgyta abejone, tai Visata supranta, kad mintis dar neišbaigta ir laukia kol žmogus pabaigs ją. Kai pabaigs, galės paleisti neabejodamas į Visatą ir ji išsipildys.

Žodžiu manau, kad atkasiau posakio prasmę. Šis posakis neišgalvotas, jis atspindi Visatos sąrangą ir gali būti panaudotas praktiškai.

Rugpjūčio mėnuo labai tinka tokiems mąstymams, svajonėms. Visi darbai jau nudirbti, derliai užaugę, taigi, guli ant žemės, žiūrai į dangų ir stengiesi mąstyti taip greitai, kad aplenktum krentančias žvaigždes. Pagal meteorų kritimą gali matyti ar pakankamai greitai mąstai.

Taip pat esu girdėjęs pasakymą, kad žiema yra apmąstymų metas, ir kad tada reikia mąstyti daugiausia. Tas yra tiesa. Pasirodo ir meteoritų daugiausia krenta būtent žiemą, tik rugpjūtis yra mažiausiai apsiniaukęs ir šiltas mėnuo, todėl rugpjūtį patogiausia stebėti dabartiniam žmogui stebėt meteorų lietų. O štai kada būna kasmetiniai meteorų lietūs:

Meteorų lietūs pasikartoja kasmet. Tai Kvadrantidai (sausio l-6 d., maksimumas 3-4 d.), Lyridai (balandžio 19-24 d.), Eta Akvaridai (gegužės l-8 d., susiję su garsiąja Halio kometa), Perseidai (liepos 25-rugpjūčio 18 d.), Orionidai (spalio 16- 26 d.), Tauridai (spalio 20-lapkričio 30 d.), pietiniai Fenikidai (gruodžio 4-5 d.), Geminidai (gruodžio 7-15 d.), Ursidai (gruodžio 17-24 d.), Leonidai, kurių maksimumas būna lapkričio 17 d., mažiau reguliarūs, nes meteoriniai kūnai nėra vienodai pasklidę visame kometos kelyje, o lekioja pulkais.

(Šaltinis: http://www.tandemas.lt/bakas/space/zvaigzdes/meteorai.html)

Taigi, pagal meteoritus mąstymų laikas yra būtent spalio, lapkričio, gruodžio mėnesiai. Gal kada mokėsim nebijoti šalčio arba langus įsistatysime stoge ir galėsim mąstyti atsigulę ir žiūrėti į žiemos dangų, o kolkas galim mąstyti rugpjūtį.

Aš kažkodėl manau, kad Anastasijos didysis planas, jos svajonė buvo sumąstyta būtent rugpjūtį. Tada Megre išplaukė, o ji liko ant kranto ir viską sumąstė.

Taigi, gero jums rugpjūčio likučio ir gero žiemos pradžios apmąstymų laiko. :)
Paskutinį kartą redagavo Laimis Ket 2006 08 24, 12:17. Iš viso redaguota 2 kartus.
Statyba iš šiaudų briketų (kytkų):
http://blogas.lt/siaudunamai
Laimis
Taryba
 
Pranešimai: 318
Užsiregistravo: Ant 2006 06 13, 18:23

Standartinė Laimis Ket 2006 08 24, 12:16

Dar norėjau pridėti, kad didžiausias meteoritų srautas būna kas 33 metai. Tada turbūt mąstoma daugiausiai ir gimsta tada visokie Jėzai Kristai ir Jėzaus amžiaus sulaukę pradeda daryti stebuklus žmonėse...
Statyba iš šiaudų briketų (kytkų):
http://blogas.lt/siaudunamai
Laimis
Taryba
 
Pranešimai: 318
Užsiregistravo: Ant 2006 06 13, 18:23

Standartinė Basta Pen 2006 08 25, 0:14

Aha, aš ir apie meteoritus ir norus taip mąsčiau :)

(O, pasirodo, Eta Akvaridai susiję su mano katino kometa ;))

Pagal bioritmų teoriją, kas 33 dienos įvyksta pilnas žmogaus bioritmas, susijęs su žmogaus protu, tai gal 33 metai su tuo susiję... :roll:
Visi žinojo, kad to padaryti neįmanoma. Vienas to nežinojo, ir padarė atradimą. A. Enšteinas
Peace is lost when you desire anything, including peace.
Basta
Valdžia
 
Pranešimai: 1181
Užsiregistravo: Ant 2006 06 13, 18:18
Miestas: Earth

Standartinė Laimis Ant 2006 10 24, 14:45

Visuomenėje paplitusi nuomonė, kad minčių greitį didina kovos menų praktikavimas ir yoyo žaidimas (toks apskritimas ant siūlo, kurį reikia tampyti aukštyn žemyn).

Šaltinis: http://wurmonline.com/wiki/index.php/Mind_Speed

Teko man tai ir anksčiau girdėti. Na, kad kovos menai didina minčių greitį, tai aš sutikčiau. Nes ten dažnai reikia mąstyti ne tik už save, o ir už kitą žmogų. Jei žinai anksčiau negu jis kur jis smūgiuos, tai gali pasitraukti. Taigi, mintys greitėja taip lavinamos.

Su jojo žaislu tai man sudėtingiau. Išmoksti ten tampyti ir daugiau jokios ten reakcijos lavinimo nematau, tampai ir tiek. Galbūt čia kažkoks reklaminis triukas.

Taigi, drįsčiau teigti, kad apie minčių greitinimą visuomenė visai negalvoja. Žino tik va tokius įkaltus dalykus ir viskas. :)

O juk minčių greitį akivaizdžiai didina ir jausmai. Pvz. kai meilė užvaldo, tai viskas aplinkui kunkuliuoja, mintys bėga sparčiai... Taip pat ir kiti jausmai pagreitina mintis...
Statyba iš šiaudų briketų (kytkų):
http://blogas.lt/siaudunamai
Laimis
Taryba
 
Pranešimai: 318
Užsiregistravo: Ant 2006 06 13, 18:23

Standartinė Donatas Ant 2006 10 24, 16:00

Ne vien tik kovos menai, bet apskritai pajudejus kunui atsigauna mintys.

O YoYo is patirties (prisimenu ta jausma) galiu pasakyti, kad didina greiti minties. Nes esme yra ne paprastas tampymas, o ivairiu triuku atlikimas. Stai yra naujoviskas "trigubas" jo-jo, vadinamas AstroJax. Jis sudarytas is triju kamuoliuku sujungtu virvute. Galite patys pamatyti, kaip jis greitina mintis (spausti geltoname fone VIDEO): http://www.astrojax.com/intl/en/world/galleries/players/players
Paveikslėlis
Donatas
 
Pranešimai: 24
Užsiregistravo: Sek 2006 06 25, 16:51
Miestas: Dar vis Klaipėda

Standartinė Basta Ket 2006 10 26, 19:32

Visi žinojo, kad to padaryti neįmanoma. Vienas to nežinojo, ir padarė atradimą. A. Enšteinas
Peace is lost when you desire anything, including peace.
Basta
Valdžia
 
Pranešimai: 1181
Užsiregistravo: Ant 2006 06 13, 18:18
Miestas: Earth

Standartinė Vidmantas Tre 2007 07 18, 10:16

Tam yra skirta telepatija.
Vidmantas
Vidmantas
 
Pranešimai: 34
Užsiregistravo: Šeš 2007 06 02, 17:18
Miestas: Netoli Kuršėnų

Standartinė Basta Sek 2008 03 30, 1:28

Pamąstymai dėl minčių greitumo..

Gal tai, ką mes vadiname minčių greitumu yra jausmų sekos greitumas?
Manyčiau, taip. Pasigilinus, tikrasis mąstymas yra ne mintimis, bet jausmais.
Tuomet tai, ką laikėme protavimu šiek tiek kitaip jau atrodo?


Dar toks dalykas, kai laimingas esi, laiko neskaičiuoji, pakyli į tą belaikę būseną.. Apskritai, laikas tai toks nerealus dalykas...

O kas praktiško toje mano žinutėje, tai.. kad ne viršutinių čakrų vystymas padeda greičiau mąstyt (turėt greitesnę reakciją, nes protas - kaip reflexų (atsako) visuma), o vystymas harmoningai visų čakrų, būtinai ir apatinių - ne tik intelekto, bet ir jausmų, emocijų.

O sveikas emocijų ir intelekto vystymas, kaip sutaria iš esmės visi populiarieji autoriai, negali apsieiti be meilės, mokėjimo atsipalaiduoti ir pozityvumo.

Taigi - sėkmės!
Visi žinojo, kad to padaryti neįmanoma. Vienas to nežinojo, ir padarė atradimą. A. Enšteinas
Peace is lost when you desire anything, including peace.
Basta
Valdžia
 
Pranešimai: 1181
Užsiregistravo: Ant 2006 06 13, 18:18
Miestas: Earth

Re: Minčių greitinimas

Standartinė SANDRA Ket 2008 06 05, 9:35

mano faktas; galvokim
galvokim
galvokim :fish: !
SANDRA
Pažįstamas
 
Pranešimai: 110
Užsiregistravo: Pen 2008 01 18, 17:53

Re: Minčių greitinimas

Standartinė benasbenikasas Šeš 2009 12 05, 13:17

sutinku su basta. susiduriu su problema, kai pradedu greitinti mintis; apsylu spresdamas sudoku, po to atsiguliu ant zemes, ir pradedu varineti krauja i pasirinktas kuno vietas, po to meginu vaizduoteje atkurti koki nors neseniai nutikusi ivyki, kuo detaliau, po to siek tiek pailsiu, ir vel sudoku, po to ir vel krauja varineju, bet ilgiau nei tris dienas iseiles taip praktikuoti neiseina, nes galva perkaista, pradeda svilpti galvoje kaip su traukiniu kad vaziuociau. po tu triju dienu pojuciai nekokie. Minciu greitinimui labai svarbi mityba, ne vien kunui bet ir smegenims.
Bet be tu spengimu ausyse yra ir daug geru dalyku. Istikro pastebejau, jog daug ka galima nuveikt, apmastyti per trumpa laika, diena labai prailgeja.
Gal kas zinot geresniu budu kaip pagreitint mintis, ypac kas isjudintu ir jausmu sriti?
man kaskaip nesiseka, palyginimui: uzkuriu masinos varikli, apsildau pora minuciu, po to spaudziu gaza iki dugno, bet pavaziuoju tik koki metra :cry: , norisi ir toliau nulekt :arrow: :idea: :roll:
benasbenikasas
 
Pranešimai: 11
Užsiregistravo: Tre 2009 08 12, 18:13

Re: Minčių greitinimas

Standartinė Basta Sek 2009 12 06, 3:51

Gal praktiškiausia būtų išsiaiškinti pirmiau, kas tas yra minčių greitumas?
Tarkim, tai yra tai, kokiu greičiu mintys lekia galvoj? Ar tos mintys dar ir prie išvadų tam tikrų prieina?
Manyčiau, tai būtų prasmingiausia, kad mintys ne šiaip greitai lakstytų. Pvz., pas mane yra toks sindromas, tai vadinama ADD angl., tai kai mintys šuoliuoja iš visų pusių, kaip iš gausybės rago. Tačiau būtent tas jų greitumas, kiekybė neleidžia susikaupti, neleidžia vystyti reakcijos.
Taigi, išvada - kuo daugiau minčių, tuo mažesnė reakcija ir koncentracija, ir tas nelygu minčių greitumui.
Nes greitumas, pasirodo, nebeturi reikšmės, jeigu mums reikia ne tik gausybės minčių, o sprendimo, kuriam reikalingas dėmesio išlaikymas ir reakcija, kas PRIEŠINGA turint daug pralekiančių minčių.

Vadinasi, išvada: norint pasiekti reikalingo "minčių greitumo", kai turima omeny reakcija, reikia NUVARYTI MINTIS ŠALIN. Kuo mažiau minčių, tuo geresnis rezultatas. Kita vertus, sprendimo būdai įvairesni bus ten, kur minčių daug, tada tai naudinga kūrybiniam darbui.

Taigi...vėl seka nauja conclusion: sprendimo būdų gausumas nesuderinamas su greita reakcija.

Vadinasi, ko mums reikia, tai optimalaus aukso vidurio tarp to ir to.
Dar mums naudingas "teisingas refleksas", kuris suveiktų vietoj svarstymo. Refleksai ugdomi kantrybe.

Kaip matau, benasbenikasas, ir bandai siekti to aukso vidurio įvairiais pratimais.
Sakyčiau, į tavo pratimų sąrašą, kad galva neperkaistų:), pamiršai įtraukti meditaciją, kai nuvejamos visos mintys arba mantra kartojama.
Visi žinojo, kad to padaryti neįmanoma. Vienas to nežinojo, ir padarė atradimą. A. Enšteinas
Peace is lost when you desire anything, including peace.
Basta
Valdžia
 
Pranešimai: 1181
Užsiregistravo: Ant 2006 06 13, 18:18
Miestas: Earth

Kitas

Grįžti į Žmogus

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias

cron