Gripai ir "peršalimai" nebaisūs

tai, kas palaiko sveiką kūną ir sielą ir pagydo

Moderatorius: Prižiūrėtojai

Gripai ir "peršalimai" nebaisūs

Standartinė Basta Sek 2009 11 08, 21:47

Radau tokį receptėlį.
Bomba :D lygiom dalim aštraus pipiro, krieno, imbiero, svogūno ir česnako....viską susmulkinti, sudėti į stiklainį 3/4 ir užpilti obuolių actu 1/4....pastatyti tamsoje, kiekvieną dieną supurtyti, po 2 savaičių nukošti, ir susirgus (o gal ir profilaktiškai?) gerti po 30g. 3 kartus per dieną..
(http://gyvas.sapnas.net/viewtopic.php?f=4&t=822)
Visi žinojo, kad to padaryti neįmanoma. Vienas to nežinojo, ir padarė atradimą. A. Enšteinas
Peace is lost when you desire anything, including peace.
Basta
Valdžia
 
Pranešimai: 1181
Užsiregistravo: Ant 2006 06 13, 18:18
Miestas: Earth

Re: Gripai ir "peršalimai" nebaisūs

Standartinė Basta Pir 2009 11 09, 21:27

Visi žinojo, kad to padaryti neįmanoma. Vienas to nežinojo, ir padarė atradimą. A. Enšteinas
Peace is lost when you desire anything, including peace.
Basta
Valdžia
 
Pranešimai: 1181
Užsiregistravo: Ant 2006 06 13, 18:18
Miestas: Earth

Re: Gripai ir "peršalimai" nebaisūs

Standartinė Basta Tre 2009 11 11, 1:11

Imuniteto stiprinimo patarimas

Omega-3 žuvų taukai slopina uždegimą, kuris yra pagrindinis imuninės sistemos ginklas,
todėl slopina imunitetą. Neduokite vaikui Omega-3 žuvų taukų tuo metu, kai jis suserga infekcine peršalimo liga ir gresiant gripo epidemija.

Patarimo šaltinis: "Vaikų imuniteto stiprinimo ABC, praktinis vadovas"
http://www.imunitetas.lt/?aid=3059
Visi žinojo, kad to padaryti neįmanoma. Vienas to nežinojo, ir padarė atradimą. A. Enšteinas
Peace is lost when you desire anything, including peace.
Basta
Valdžia
 
Pranešimai: 1181
Užsiregistravo: Ant 2006 06 13, 18:18
Miestas: Earth

Re: Gripai ir "peršalimai" nebaisūs

Standartinė Equanimity Sek 2009 11 15, 19:07

O kai norėsit duot, geriau linų sėmenų, kanapių sėklų aliejų, arba pačių kanapių sėklų. :wink: Kanapių sėklų aliejuje omega 3 ir 6 yra idealiausiu gamtoje randamu santykiu žmogui.
Equanimity
 
Pranešimai: 58
Užsiregistravo: Ket 2008 11 13, 19:13

Re: Gripai ir "peršalimai" nebaisūs

Standartinė Basta Sek 2009 11 15, 23:11

Equanimity rašė:O kai norėsit duot, geriau linų sėmenų, kanapių sėklų aliejų, arba pačių kanapių sėklų. :wink: Kanapių sėklų aliejuje omega 3 ir 6 yra idealiausiu gamtoje randamu santykiu žmogui.


Tiesa, bet gal šių riebiųjų rūgščių poveikis vienodas? Mano nuomone, jis lygiai taip pat slopina uždegimą, kuris reikalingas, kovojant su svetimkūniais.
Visi žinojo, kad to padaryti neįmanoma. Vienas to nežinojo, ir padarė atradimą. A. Enšteinas
Peace is lost when you desire anything, including peace.
Basta
Valdžia
 
Pranešimai: 1181
Užsiregistravo: Ant 2006 06 13, 18:18
Miestas: Earth

Re: Gripai ir "peršalimai" nebaisūs

Standartinė Equanimity Pir 2009 11 16, 20:08

Man tame teiginyje logikos tiek pat, kiek kad negerkite vitamino c, kai sergate, nes jis stiprina imunitetą ir dėl to imunitetas nekovoja savarankiškai. Tiek omegų, tiek c pas žmogų nuolat turi būti pakankamai.
Taip, tos omegos tos pačios, tik kitom proporcijom.
Be to, tada gaunasi, kad negalima ir jokių gydančių priemonių naudot. Suaugę galėtų, o vaikų imunitetas silpnesnis.
Ar aš čia kažko nesuprantu?
:D
Equanimity
 
Pranešimai: 58
Užsiregistravo: Ket 2008 11 13, 19:13

Re: Gripai ir "peršalimai" nebaisūs

Standartinė Basta Pir 2009 11 16, 23:46

Ne, tai visai nepanašu į vitaminą C, kuris laikomas imunomoduliatoriumi.
Čia rašo, jog omegos papildomos slopina uždegimą, t.y. jei jas vartosi, gali sumažėti temperatūra, bus tas pats, kas ir vartojant temperatūrą numušančius vaistus. Kad susidorotų su virusu, organizmas pakelia temperatūrą, todėl ją numušant padarome kartais meškos paslaugą sau.

saulius rašė:Kažko negaliu įdėt žinutės į forumą. Paskaitykit: http://www.homosanitus.lt/lt/homo_sanit ... limo_ligos
Čia apie peršalimo ligas, protingesnis požiūris.

Perkeliu visą straipsnį:
Kartkartėmis, o ypač pavasarį, rudenį, kai ima varvėti nosis ar užpuola kosulys, girdime tokias frazes: „peršalau“, „mane pertraukė skersvėjis“... Taip, kaltininkai akivaizdūs – šaltis, skersas vėjas... O gal nevykęs reiškinio priežasčių supratimas? Ar ne juokingai atrodo, kai viduamžė storuliukė karštą vidurvasarį tvirtina, jog ji „peršalo“?

Aštrus respiratorinis susirgimas (ARS) – tai skausminga, bet būtina pačios Gamtos sukurta procedūra, apsauganti organizmą nuo dar labiau nesveikesnės būsenos – užsiteršimo baltyminėmis atliekomis, nepilnai suirusių medžiagų atliekomis, mirusiomis ląstelėmis ir t.t. Nutraukinėti šį procesą anksčiau laiko ne tik neprotinga, bet ir kenksminga. Tam, kad organizmui padėti, pirmiausia reikia suprasti kas jame tuo metu vyksta. Negalima tuo metu lengva ranka (lengvą ranką neretai demonstruoja ir gydytojai) griebtis antibiotikų ir kitų antimikrobinių priemonių.

Gerai žinoma, kad tų pačių virusų dideliais kiekiais žmogaus organizme yra visą laiką, bet problemų jie sukelia ne kiekvienam. Tai sąlygota to, kad sveikos ląstelės, esančios sveikoje aplinkoje, ir pačios sugeba apsiginti, be jokios „pagalbos“ – vaistų ar vakcinavimo. Jei virusai galėtų pažeisti sveikas ląsteles, tai iš susirgusiojo gripu liktų tik skeletas, aptrauktas mirusių audinių likučiais. Tikrovėje, žmogus, persirgęs gripu ar „peršalimo“ liga, dažnai po to jaučiasi kur kas geriau, nei prieš ligą. Ir tai tik dėl to, kad jo organizmas atsikratė nuo leisgyvių ląstelių, kurios tik trukdė atlikti funkciją sveikosioms. Štai dėl ko galima drąsiai ištarti : palaimintas „peršalimas“! Tačiau palaimintas – tik epizodinis „peršalimas“. Žmonėms, kuriuos persekioja „peršalimas“ nuolat, reiktų žinoti, kad jų organizmas yra kritinėje būsenoje, iš kurios gali išsivystyti bet koks kur kas rimtesnis susirgimas, net ir vėžys. Gydytojai tokį išsivystymą vadina „komplikacijomis po gripo“.

Šioje dėstymo vietoje salėje pasigirsta veblenimai: tai ką, išeina, kad sirgti naudinga?Juk ligos žmonėms atneša fizines ir moralines kančias!

Taip, tiems organizmams, kurie nesugeba patys apsivalyti – virusiniai ir mikrobiniai susirgimai ne tik naudingi, o tiesiog gelbstintys. Jų slopinimas antibiotikais ir vakcinavimu baigiasi dar rimtesnėmis problemomis, nes tuo atveju visas balastas (negyvos ląstelės, baltymų ir irimo produktų likučiai, žodžiu, tai, ką žmonės vadina „šlakais“) lieka organizme. Tai, kas buvo teigiama apie „peršalimą“, tinka ir kitų infekcinių susirgimų atvejams. Jeigu žmonės nuo mažens nebūtų pratinami per daug ir neteisingai maitintis, jie beveik nesirgtų infekcinėmis ligomis, o jei ir sirgtų, tai ne su tokiomis sunkiomis pasekmėmis. Teigiame „beveik“ todėl, kad yra ir kitų ligų priežasčių, pvz. pervargimas, fizinės ir cheminės traumos... Jei ligonių nemaitintų per prievartą, motyvuodami tuo, kad ligoniui reikia „atgauti jėgas“, tai negalavimai, susiję su liga, būtų kur kas lengvesni, o ir pats sveikimas vyktų kur kas greičiau.

Net ir akademinė medicina rekomenduoja sergant ilsėtis, atsisakyti nuo maisto, gerti daugiau sulčių, arbatų su citrina. Toks elgesys sergant sudaro organizmui galimybę nukreipti visas savo jėgas gijimui, o ne maisto perdirbimui ar dirbamam darbui. Kas tos „jėgos gijimui“? Pagrindas – baltymus skaidantys fermentai, kurie vietoj maisto dorojimo yra nukreipiami į kraują ir limfą skaidyti „šlakus“ iki pirminių statybinių medžiagų – aminorūgščių, kurias organizmas gali kur kas lengviau pašalinti. Fermentų kiekį kraujyje didina žalios daržovės, jų šviežios sultys, o dar daugiau didina – visiškas badavimas, geriant tik vandenį.

Pakartojimui: visokie peršalimai, ARS, gripai – tai ne kažkokių mikroskopinių gangsterių žmogaus užpuolimo pasekmė. Visų pirma – tai blogos vidinės organizmo ekologijos požymis. Ir nesvarbu kieno tas organizmas – suaugusio ar vaiko. Antra, tai – tikslingai nukreipta organizmo akcija. Tai pagalbos šauksmas, skleidžiamas nusilpusio kovoje su vidine netvarka ir užterštumu, kurį „išgirdusi“ ateina „valytojų brigada su šluotomis“.

Atkreipkite dėmesį, kad „peršalimo“ ligos dažniausiai atkeliauja su sezonų kaita – rudenį ir pavasarį, tai yra tuo metu serga daugiausia žmonių. Tai nutinka ne todėl, kad virusai tuo metu sužvėrėja ir plinta po Žemę. Tai nutinka dėl to, kad organizme yra „apsivalymo programa“, kurią paleidžia tam tikro spektro saulės šviesa, jos intensyvumas. Jeigu žmogaus organizmas pakankamai švarus ir jame nėra „kalnų šiukšlių“, tai nieko ir neįvyksta – jokių peršalimų. Jeigu organizmo audinių padėtis nekokia, tai prasideda valymas – per visą organizmą keliauja „atliekų degintojai“, kurie deguonies „degikliais“ susvilina šlamštą iki evakuojamos būsenos. Dar viena perdirbtų atliekų išmetimo vieta, be visiems gerai žinomos skylutės apatinėje kūno dalyje, yra nosis ir gerklė, oda.

Eksperimentais nustatyta, kad snarglių, kosulio, tinimo, stipraus gerklės uždegimo susilaukiama ir visai neperšalus, o tik atitinkamai maitinantis. Patys pavojingiausi produktai:

virtos bulvės,
balti ryžiai,
duona,
visas keptas maistas,
šokoladas ir kakava (šokoladas ir kakava naudingi tik labai nedideliais kiekiais),
stipri kava ir arbata,
gazuoti „sintetiniai“ gėrimai,
čipsai,
alus...


Žodžiu, beveik viskas, kas yra taip stipriai reklamos brukama ir ką tautiečiai taip godžiai ryja. Ir nebandykite prieštarauti – jei nerytų, niekas to šlamšto ir negamintų, nes tai rinkos dėsnis, o mes juk vis dar taškomės joje, visagalėje rinkoje, kuriai logika ir sveikas protas nė motais.

Būtent dėl to jokio „peršalimo“ dėl persišaldymo gamtoje nėra. Kūno atšalimas, o ypač stiprus, sukelia padidėjusį deguonies sunaudojimą organizme. Sunaudojimas gali viršyti normą 2-5 kartus. Padidėjusia „deguonies kūryklos liepsna“, kurioje ima degti organizmo atliekos, tik ir galima paaiškinti visus matomus peršalimo simptomus. Tinkamas pavyzdys yra nustatytas faktas, kad teisingai besimaitinantys žmonės neperšąla ir pabuvę stipriame šaltyje visiškai nuogi keletą valandų. Juos aplenkia net elementari sloga. Kaip taip gali būti? O gi taip, kad, jei organizme nėra atliekų, tai ir „peršalti“ nėra kam.

„Peršalimas“ – tai „liga“, kurią sukelia ne šaltis, o leistinos atliekų koncentracijos organizme viršijimas.

Medicinos pasaulyje plačiai paplitusi frazė „imuniteto sumažėjimas“. Žinoma, pagal iškaltas medicinines dogmas, šis reiškinys yra vertinamas kaip pavojingas, reikalaujantis neatidėliotinų priemonių jo „pakėlimui“. „Peršalimo“ ir kitų ARS atveju toks vertinimas nieko bendro neturi su tiesa. Dėmesio: tokias atvejais organizmo imuniteto sumažėjimas yra užprogramuotas! Šio reiškinio tikslesnis apibūdinimas būtų „planingas laikinas imuniteto išjungimas“. Mikrobai ir virusai absoliučiai būtini, kai organizmas savo jėgomis negali susidoroti su organizme susikaupusiomis atliekomis. Tada jis juos ir „kviečiasi“ pagalbon, laikinai išjungdamas imunitetą. Virusai sunaikina nusilpusias ląsteles, o paskui juos, kaip pėstininkai paskui tankus, eina mikrobai, mintantys tuo, kas liko iš virusų pažeistų ląstelių. Būtent šis faktas nulemia visai kitokį požiūrį į mikrobus ir virusus – juos reikia ne naikinti, o sugyventi su jais. Dar kartą: tai, ką mes stebime esant visokiems „peršalimams“, yra ne imuniteto praradimas, bet jo sąmoningas išjungimas, kuriuo organizmas siekia pasinaudoti mikropasaulio paslaugomis, lygiai taip pat, kaip krokodilas, nežinantis kur parduodami dantų šepetukai, gulasi ant upės kranto ir išsižioja, o drąsūs paukščiukai išlesioja iš jo tarpdančių pusryčiams sušveistos antelės likučius. Būtina įsisąmoninti: mikrobai nėra organizmo priešai – jie padeda suardyti ir iš organizmo išvesti nereikalingas organizmui atliekas. Būtent dėl to imuninės reakcijos ir vėluoja – specifinių antikūnų reikiamas kiekis įprastai susidaro tik 3-4 ligos dieną. Atrodytų lyg ir pavėluotai. Tikrovėje organizmas delsia su imuniniu atsaku, nes jam tuo momentu labai reikalinga mikrobų veikla, juk jie – „šiukšliavežių brigada“, apdorojanti atliekas. Šioje vietoje reikia paminėti ir šlovingąją žarnyno mikroflorą, kuri, kaip žinome, gyvena storoje žarnoje. Taip vadinamos „subalansuotos“ mitybos (na, kai tris kart per dieną sočiai pavalgoma bulvyčių, duonytės, kavytės su cukriuku ir t.t.) šalininkai tvirtino ir toliau tvirtina, kad egzistuoja aminorūgštys, kurių žmogaus organizmas negamina, bet be kurių jis išgyventi negali. Jas taip ir vadina – nepakeičiamomis. Įrodinėjama, kad šios aminorūgštys yra tik gyvuliniuose baltymuose, tai yra mėsoje. Todėl žmogus turi būtinai jas vartoti, kad nenumirtų. Akademikas A.M.Ugolevas ir jo bendradarbiai eksperimentais nustatė, kad organas, gaminantis nepakeičiamas aminorūgštis, mūsų organizme yra – tai storoji žarna. Taip taip, tai tas pats organas, kurį I.I.Mečnikovas siūlė pašalinti, kaip visų žmogaus bėdų šaltinį. Tokiu būdu paaiškėjo, kad jokių „nepakeičiamų“ aminorūgščių žmogaus organizme nėra. Visas nepakeičiamas aminorūgštis gamina storojo žarnyno mikroflora, bet tik tuo atveju, jei ši mikroflora gyva, klesti ir yra pakankamai ląstelienos (t.y. nevirškinama celiuliozė, kurios gausu grūduose, daržovėse, vaisiuose). Kadangi daugelio žmonių storoji žarna yra apverktinos būsenos, tai minėtai mikroflorai sąlygos joje gyventi ir sintetinti aminorūgštis yra nekokios. Taip ir gimė mitas apie nepakeičiamas aminorūgštis, būtinas gauti su maistu.

Klasikinis žmogaus maitinimasis keptu maistu, kuriame yra gausu polinesočiųjų riebiųjų rūgščių, idealiai tinka žarnyno mikrofloros slopinimui ir puvimo procesų žarnyne aktyvinimui, su kuriais taip mėgsta kovoti oficiali medicina. Žarnyno baterijos – mūsų vidinis vitaminų fabrikas. Jos mūsų draugės ir gynėjos, kurios gali ir kur kas daugiau. Istorinis faktas: 1911 metais Freindas ir Kamineris (Freund E,Kominer G, Zur Diagnozedes Karzinoms. – Wiener Klin Wschr.1911,51, 1759-1764) atrado, kad sveiko žmogaus kraujo serumas ir organizmo audiniai lizuoja (suardo) piktybines ląsteles. Paprasčiau sakant, minėtų autorių eksperimentas parodė, kad piktybinės ląstelės, patalpintos į sveiko žmogaus kraujo serumą, žūsta, o tos pačios ląstelės, patalpintos į piktybinio auglio nešiotojo kraujo serumą, gyvena toliau. 1934 metais tie patys autoriai išsiaiškino, kad žarnyno mikroflora taip pat pasižymi kancerolitiškumu, tai yra irgi sugeba lizuoti. Taip pat paaiškėjo, kad mikrofloros lizavimo aktyvumas – kintamas dydis, kuriam mažėjant galimos organizme įvairios patologijos, o esant visai mažiems dydžiams, provokuoja piktybinių auglių susidarymą įvairiose organizmo vietose. Oficialiai medicinai kancerolizės biochemija lig šiol nežinoma. Galima tik stebėtis kodėl tyrėjai savo laiku neužsiėmė jos iššifravimu.

Šioje vietoje reikia paminėti ir dar vieną svarbų pastebėjimą: nė vienas Žemės gyvūnas, išskyrus žmogų, nesirūpina maisto naudingumu ir nesimaitina pienu suaugęs. Apie pieną atskira kalba, o apie maisto naudingumą – dėl to, kad bet kuris natūralus produktas jau turi savyje viską, ko reikia, kad organizmas funkcionuotų. Kritiniu atveju, jei jau ko nors nėra, tai reikalingas dar vienas produktas – tas, kuriame tas trūkstamasis elementas jau yra. Štai ir visa naudingumo „problema“: dviejų-trijų rūšių maisto produktai ir gana. Mūsų organizmai sugeba išnaudoti viską, ką galima įsisavinti ir apsieiti be to, ko nėra, o tiksliau sintetinti viską, ko reikia, su mikrobų simbiontų pagalba. Žymioji gydytoja neurochirurgė Galina Šatalova kartą, peržiūrinėdama Šliselburgo tvirtovės kalinių sąrašus, pastebėjo vieną įdomią detalę – jų ilgaamžiškumą. Nežiūrint į visai netinkamas gyvenimo sąlygas, jie įsigudrindavo pragyventi iki labai garbaus amžiaus – 100-110 metų. Ir tai be jokio papildomo maitinimo, apsieinant tik su skysta daržovių sriuba ir duonos kriaukšliu per parą. Visų reikalingų organizmui medžiagų tame maiste nebuvo ir būti negalėjo. Ko sąskaita žmonės išgyveno, ir visai neblogai, jau galite nuspėti – dėka mikrobų simbiontų, kurie sintetino būtinas organizmui medžiagas. Na ir antibiotikais kalinius matyt nelabai girdė. Viskas, kas čia buvo rašoma, vienareikšmiškai liudija tik apie tai, kad negalima su žarnyno mikroflora elgtis bet kaip, ypač pavojinga vartoti antibiotikus ir kitas antimikrobines priemones, nors dažnai žmonės tai daro atsiradus menkai slogai ar pasijutus kažkiek blogiau, nei įprasta.

Dar keletas minčių apie antibiotikų poveikį ir kaip tai siejasi su tuo, kas čia buvo rašoma. Dar 1954 metais Thomas H.Haight ir Willard E.Pierce savo studijoje „Effect of prolonged antibiotic administration on the weight of healthy young males“ praktiškai įrodė, kad antibiotikų vartojimas didina žmogaus kūno svorį. Tas pats galioja ir gyvūnams. Maistui auginamų gyvulių mėsa nebus kokybiška, jei jos auginimui buvo naudojami antibiotikai. Dalį jos sudarys gyvulio organizmo atliekos. Antibiotikai sutrikdo normalų atliekų perdirbimą ir šalinimą organizme, ko pasekoje jame ima kauptis balastas, kuris ir sudaro tą svorio prieaugį.

Vienintelė teisinga mityba – tokia, kuri, visų pirma, maitina nematomus žmogaus draugus ir gynėjus. Ar ne tiesa skamba, kai sakoma, kad visos žmogaus ligos prasideda nuo netinkamos skrandžio-žarnyno veiklos?!

(beje, mano patirtis tokia: sirgdavau daug ir smarkiai bronchitu. po to nustojau valgyti mėsą ir štai jau 8 metai, kaip nė karto nesirgau. sulig tuo, labai retai pasireiškia ir visi "peršalimai", kurie kitiems kartojasi sezonais, kuriais, tiesą sakant, niekad ir netikėjau-kur logika?-kaip skersas vėjas gali sukelti snargliavimą:). dar pastebėjau, kad jei yra kokia sloga - ją puikiai išgydo pirtis, jūra, sniegas. tik protingai tą reikia daryti, pasidomėti prieš tai. o šiaip - kad ir kaip sveikai maitinsies, stresas, nervai turi didesnės įtakos nei mityba. tai irgi iš patirties.)
Visi žinojo, kad to padaryti neįmanoma. Vienas to nežinojo, ir padarė atradimą. A. Enšteinas
Peace is lost when you desire anything, including peace.
Basta
Valdžia
 
Pranešimai: 1181
Užsiregistravo: Ant 2006 06 13, 18:18
Miestas: Earth

Re: Gripai ir "peršalimai" nebaisūs

Standartinė Equanimity Tre 2009 11 18, 14:46

http://lt.wikipedia.org/wiki/Nepakei%C4 ... g.C5.A1tis

Dažnai pasirodo straipsnių, kurie atranda kažką naujo ir sensacingo. Tokie straipsniai sudomina, bet nepatenka į vadovėlius. Kodėl? Todėl, kad būna atliekami tyrimai, straipsnis parašomas klaidingai interpretuojant rezultatus, išvados nesusietos su pateikiama medžiaga, o pavadinimas turi mažai ką bendro su išvadomis ir visu tekstu. Prieštaravimas tam, kas jau seniai žinoma (turiu omeny ne liaudyje, o moksle) dažnai yra tik būdas parašyti straipsnį. Negarantuoju, kad šitas straipsnis yra būtent toks, bet aš vistiek manau, kad žmogus turi vartoti visas nepakeičiamas riebalų rūgštis, nes jos svarbios įvairioms organizmo funkcijoms, pavyzdžiui, širdies darbui.
Žodžiu, pažiūrėsim - pamatysim, gal tai bus perversmas visoj medicinoj, o iki tol vartosiu omegas. Juk susirgus net jei mesčiau vartot produktus su omega 3 ir 6, jos kaupiasi organizme ir ilgai dar jame būtų.
:q:
Equanimity
 
Pranešimai: 58
Užsiregistravo: Ket 2008 11 13, 19:13

Re: Gripai ir "peršalimai" nebaisūs

Standartinė Basta Ket 2009 12 03, 17:23

Visi žinojo, kad to padaryti neįmanoma. Vienas to nežinojo, ir padarė atradimą. A. Enšteinas
Peace is lost when you desire anything, including peace.
Basta
Valdžia
 
Pranešimai: 1181
Užsiregistravo: Ant 2006 06 13, 18:18
Miestas: Earth


Grįžti į Sveikata

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 2 svečių

cron