Širdis

Moderatorius: Prižiūrėtojai

Širdis

Standartinė Basta Tre 2006 09 06, 0:03

Esu girdėjus, kad širdis nuo greito keliavimo erdvėje (ne kojomis) nesuvokia, kas darosi ir tai jai negerai...
Hm, norėčiau patikrinti. Pagalvokim, ar yra tokia statistika, kas dažniau serga širdies ligomis - tie, kurie važinėja automobiliais, dviračiais ar vaikšto pėsčiom?

Ir šiaip širdis - įdomus sutvėrimas, sakoma: širdis apsalo, akmuo nusirito nuo širdies, šalta širdis, karšta, ugninga širdis, gera širdis, beširdis, meilė širdy įsižiebia... :love:
Visi žinojo, kad to padaryti neįmanoma. Vienas to nežinojo, ir padarė atradimą. A. Enšteinas
Peace is lost when you desire anything, including peace.
Basta
Valdžia
 
Pranešimai: 1181
Užsiregistravo: Ant 2006 06 13, 18:18
Miestas: Earth

Standartinė Vaiduze Ket 2006 09 07, 22:26

Angelina Zalatorienė Širdį vadina tik kraujo siurbliu,(o vienu iš sverbiausių organų apkalba kepenis) bet man Ji labai svarbi (na, žinoma , ir šita funkcija būtina). ketvirta čakra atsakinga už meilę (meilė , kaip ir ši čakra žalios energijos).
na iš patirties tai tiek, kad kai negera, kažkas neramina, tai spaudžia būtent širdies plote. Ir jaučia ji, jei kas gero ar negero būsią, jei kas nudžiugino - būtent ji šokinėja iš džiaugsmo.
ir širdis man atrodo ( o gal kur skaičiau) kaip kryžiaus centras. vieta, kur visos energijos susijungia.

o apie keliones ir poveikį senajam forume Donatas rašė kažkurioj temoj, citavo laikraštį. Ir visa tai ką sakai yra tiesa. Ir labai jaučiasi, kai važiuoju automobiliu, širdį nerimas apima, permušimai lengvi. jei galiu , važiuodama, stengiuosi skaityti knygą arba kąnors gražaus galvoti - tada šie požymiai susilpnėja ir jų nejuntu.
Vaiduze
 
Pranešimai: 53
Užsiregistravo: Ket 2006 07 13, 14:55
Miestas: Klaipeda

Standartinė Laimis Ket 2006 09 07, 22:52

O aš buvau antroposofų (Rudolfo Štainerio šalininkų) seminaruose, tai ten teigė, jog širdis nėra pompa. Rėmėsi mokslininkų duomenimis. Ten kažkokie mokslininkai išėmė širdį kažkokiems gyvūnams ir kraujas be širdies varinėjosi pats. Tai antroposofai galvoja, kad čia mitas ir širdies funkcija yra visai kita.
Statyba iš šiaudų briketų (kytkų):
http://blogas.lt/siaudunamai
Laimis
Taryba
 
Pranešimai: 318
Užsiregistravo: Ant 2006 06 13, 18:23

Standartinė Basta Šeš 2006 09 09, 20:44

.........
Kiekviename žmoguje yra toks instrumentas, medikai sako organas, kuris panašus, sakyčiau, į fortepijoną arba į smuiką - kaip jį suderinsi, tokie bus ir garsai. Tai širdis. Viskas eina per širdį. Kuo žmogus harmoningesnis, tuo liejasi gražesnė muzika. Taip harmonizuojasi ir aplinka. Vien tik nuo širdies vibracijų . Gyvenant harmonijoje širdyje gali būti tik meilė ir gerumas, ir jokių kitų jausmų. Kodėl vyrai dažniau negu moterys serga infarktais, kraujagyslių ir širdies ligomis? Dėl to, kad jie dažnai nesuderina to instrumento, jį dažnai prievartauja jų protas. Protas sako viena, o širdutė priešinasi - ne, man to nereikia. Ji būna yra išsigandusi, bet dažniausiai vyrų protas nugali - tu nurimk, mes padarysim taip, kaip reikia. Visa ta disharmonija, disbalan sas nusileidžia į širdutę ir ji suserga, neatlaiko. Kaip ir bet koks kitas instrumentas - jeigu su juo blogai elgiesi, jis lūžta, jis sugenda. Organizme širdies vaidmuo yra turbūt pats svarbiausias.

O kaip išmokti bendrauti su savo širdimi, kaip ją suprasti, išgirsti?

Išgirsti savo širdies balsą reikia mokytis iš vaikystės. Širdies centrą gali padėti atidaryti gamta, grožis, muzika, menas. Žmogus turi vystyti savo širdies galimybes nuo pat mažens, nuo pat vaikystės.
..................


http://anastasija.lt/forum/viewtopic.ph ... a4f024dfd2

Beje, rankos eina iš širdies čakros, vadinasi, tam, kas daroma su rankom, labai persiduoda mūsų jausmai :)
Visi žinojo, kad to padaryti neįmanoma. Vienas to nežinojo, ir padarė atradimą. A. Enšteinas
Peace is lost when you desire anything, including peace.
Basta
Valdžia
 
Pranešimai: 1181
Užsiregistravo: Ant 2006 06 13, 18:18
Miestas: Earth

Standartinė ... Šeš 2006 09 09, 23:08

Taigi va, atsiminiau :!: Anastasija parodė Vladimirui ką reiškia kai gyveni darnoj su gamta, savo žemėje. Aplinka visada jaučia Tavo širdies ritmą, ir jei teisingai pamenu, kai Anastasija suderino savo širdies ritmą su Vladimiro jis gal pirmąkart pasijuto esąs Laimingas :) Pajuto kad jam taip gera. Ir prašė pakartot :yes:

O įsivaizduokit, kad jūs gyvensit savo sodyboj, ir jūs kai blogai jausitės augalėliai visi tai pajus, gal suprastės jų augimas. O gal atvirkščiai jie pradės stengtis padaryti jus laimingą :D Kai džiaugsitės, širdis šokinės iš laimės, meilės.. Su jumis džiaugsis ir gamta. :love:
...
 
Pranešimai: 71
Užsiregistravo: Šeš 2006 08 05, 22:14

Standartinė Neringa Tre 2006 09 13, 14:37

Labai gera Amonašvilio knygelė "Ką be širdies suprasime?"
Joje galima rasti išmintį apie širdį. Jausmas, kad ši knyga padeda atverti širdį.
Neseniai buvau seminare, kur akcentuojamas žmogaus intelektas, "trečia akis", nekalbama apie širdį. Ir tada supratau, kad tai labai prasilenkia su Anastasijos pateikta "gyvenimo filosofija". Esmė ir yra jausmai, kurie ateina per širdį, o netekęs jausmų žmogus lieka "biorobotu". Ir tada dar supratau, kad visa gyvoji gamta taip pat yra jausmai, per jausmus augalai ir gyvūnai supranta žmogų, ir žmogus juos.
Neringa
Taryba
 
Pranešimai: 95
Užsiregistravo: Pir 2006 06 19, 13:52
Miestas: Vilnius

Re: Širdis

Standartinė Equanimity Šeš 2009 07 04, 16:58

Patikrinti, ar važiuojantys žmonės mašina turi mažiau sveiką širdį negu važiuojantys dviračiu nėra sunku, bet važiavimas dviračiu stiprina širdies raumenį, todėl rezultatai neįrodys, ar žmogui važiavimas mašina kenkia. Greitas vaikščiojimas pėsčia irgi stiprina širdį.
Visos emocijos ir jausmai siejami su širdimi ne todėl, kad širdis yra už jas atsakinga, o todėl, kad maždaug toje vietoje mes jaučiame nerimą ir kitas emocijas bei jausmus. Nereikėtų rimtai žiūrėti į širdies, kaip organo, ir širdies, kaip jausmų buveinės ryšius. Vienintelis ryšys yra vieta, nors ir labai poetiškai visi tie palyginimai skamba.
Equanimity
 
Pranešimai: 58
Užsiregistravo: Ket 2008 11 13, 19:13

Re: Širdis

Standartinė Basta Ant 2009 07 07, 23:04

Manau, ryšys yra ne tik poetinis, ir labai didelis. :)
Juk kiekvienas jausmas atsiliepia širdies darbo kitimu - nuo emocijų kinta širdies plakimo dažnis, gali būti, kad ir kai kurie kiti parametrai. Tarkim, labai supykti kenkia širdžiai, nes jai tenka stiprus ir staigus krūvis.
Be abejo, tai priklauso nuo kvėpavimo, nes įsijaudrinę emociškai, mes keičiame kvėpavimą, tačiau tai irgi krūtinės srityje.
Ne veltui krūtinė atspindi tarsi visą žmogaus gyvą esybę. :inyan:
Visi žinojo, kad to padaryti neįmanoma. Vienas to nežinojo, ir padarė atradimą. A. Enšteinas
Peace is lost when you desire anything, including peace.
Basta
Valdžia
 
Pranešimai: 1181
Užsiregistravo: Ant 2006 06 13, 18:18
Miestas: Earth

Re: Širdis

Standartinė Equanimity Ant 2009 08 04, 21:32

Taip pat nuo nuo neigiamų emocijų keičiasi mimika, todėl atsiranda raukšlių, šiaip sensta oda, slenka plaukai, kai kam skauda kitus organus, pavyzdžiui galvą, skrandį, kartais pradeda drebėti rankos, pykina, silpnėja imunitetas.
Equanimity
 
Pranešimai: 58
Užsiregistravo: Ket 2008 11 13, 19:13

Re: Širdis

Standartinė SANDRA Ket 2009 08 06, 19:34

jo. karta mokiausi "sunkiai aukstojoj mokykloje, beveik". man pns , tuo paciu metu pradejo slinkti plaukai. vartojau vitaminus, mama biski vaistais gydidavo. bet tapau liudesio juodu debesimi. man nuliudimas nualino organizma. patiriau daug streso. patariu , maziau gundytis diplomu gavimu. sveikata svarbiausia. as nebesu moksliuke.
taippat karta suskaudo sirdi .nuo ko neaisku. gal, staiga suvokus kad buvau labai nelaimyngas zmogus.
linkiu jums, mieli skaitytojai , saves neliudinti. svajokite. pasiziurekit kiek gero esate padare. tad skubekime dziaugtis (is dainos zodziai , V.Kernagio}
sudie. :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :?
SANDRA
Pažįstamas
 
Pranešimai: 110
Užsiregistravo: Pen 2008 01 18, 17:53

Re: Širdis

Standartinė Vidmantas Pen 2009 08 14, 16:03

Ar kartais ne SIRDY vedrusai uzmigo? :roll: Sako sirdy nepaprasta jega slypi.Todel labai gerai klausytis sirdies plakimo ir koncentruotis i ja.Mane domina: ar taip galima meile pasikviesti i savo siela ? :cat:
Vidmantas
Vidmantas
 
Pranešimai: 34
Užsiregistravo: Šeš 2007 06 02, 17:18
Miestas: Netoli Kuršėnų

Re: Širdis

Standartinė Equanimity Ant 2009 08 18, 20:45

Ne. Žmogaus organai čia nepadeda, reikia tiesiog mylėti.
Equanimity
 
Pranešimai: 58
Užsiregistravo: Ket 2008 11 13, 19:13

Re: Širdis

Standartinė SANDRA Pir 2011 03 28, 9:51

Atverkite savo sirdis meilei :).
SANDRA
Pažįstamas
 
Pranešimai: 110
Užsiregistravo: Pen 2008 01 18, 17:53


Grįžti į Žmogus

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Google [Bot] ir 6 svečių

cron