Kenkiantys gaminiai ir medžiagos

tai, kas palaiko sveiką kūną ir sielą ir pagydo

Moderatorius: Prižiūrėtojai

Standartinė Basta Šeš 2007 10 06, 0:45

eituwis rašė:Ne nu baikit rašyt apie ką neišmanot, jau antroje temoje matau "svaigimus" apie kompasą ir įvairius prietaisus. Ypač juokinga buvo, kai kažkas rašė kaip kompasas sukinėjosi varstant šaldytuvo dureles :lol:
Ar žinote, kad kompasas yra pagamintas iš magneto, o šaldytuvo durelėse taip pat magnetai...? Pabandykit prie kompaso pasukioti bet kokį geležinį ar plieninį daiktą, kad ir peilį. Tai ką, vis dėl to ji sukasi?! :) Beja, apie magnetinio lauko poveikį žmogaus organizmui kol kas nieks tiksliai nežino. Šiaip natūralios magnetinės iškrovos būna kur kas stipresnės nei televizorių skleidžiamas magnetinis laukas. Siūlau paskaityti astronomijos kursą arba tiesiog vaikiškas enciklopedijas "mokslas ir visata" apie magnetines audras. Maža to, pats žmogus, t.y. neuronų tinklai skleidžia elektromagnetinį lauką, taip kad patariu nepasiduoti fobijoms ir žiūrėti į viską objektyviai, prieš tai pasidomėjus :wink:


Manau rašiau aš.
Mano atsakymas toks:
Ar žinote, kad kompasas yra pagamintas iš magneto, o šaldytuvo durelėse taip pat magnetai...? Pabandykit prie kompaso pasukioti bet kokį geležinį ar plieninį daiktą, kad ir peilį. Tai ką, vis dėl to ji sukasi?! :)

Ne, nesisuka.
Beja, apie magnetinio lauko poveikį žmogaus organizmui kol kas nieks tiksliai nežino.

Žino. Paukščiai migruoja pagal magnetinius laukus, žmoguje yra irgi mechanizmas, reaguojantis į juos ir jis REIKALINGAS.

Šiaip natūralios magnetinės iškrovos būna kur kas stipresnės nei televizorių skleidžiamas magnetinis laukas. Siūlau paskaityti astronomijos kursą arba tiesiog vaikiškas enciklopedijas "mokslas ir visata" apie magnetines audras.

Natūralios iškrovos yra natūralios, į jas ir reaguojama natūraliai.
Kita vertus, būna ir nenatūralių, nors labai stiprių, priskiriamų natūralioms, kurias sukėlė žmogaus veikla.


Maža to, pats žmogus, t.y. neuronų tinklai skleidžia elektromagnetinį lauką(...)

Taip. Būtent todėl ir yra taip svarbu turėti švarią magnetinę aplinką. Šie laukai veikia smegenis.

Toliau nebenoriu plėstis šioje temoje.
Pabaigai pasakysiu tik tiek, kad naivu pasitikėti vien oficialiuoju mokslu, nes viešinama tik tai, kas naudinga kai kam, o kas nenaudinga skelbiama, kaip "neištirto poveikio."
Visi žinojo, kad to padaryti neįmanoma. Vienas to nežinojo, ir padarė atradimą. A. Enšteinas
Peace is lost when you desire anything, including peace.
Basta
Valdžia
 
Pranešimai: 1181
Užsiregistravo: Ant 2006 06 13, 18:18
Miestas: Earth

Standartinė ** Tre 2007 10 31, 15:43

Raudona mėsa ir alkoholis didina vėžio riziką
http://www.delfi.lt/news/daily/Health/a ... d=14860790


medus rašė:Red meat and alcohol 'raise the risk of cancer'
http://observer.guardian.co.uk/print/0, ... 85,00.html
(...)

medus rašė:atradau jų oficialią svetainę: http://www.dietandcancerreport.org/ , iš kurioje galima rasti visą pilną tyrimą.

kai kas trumpai:
- ištirta kokią įtaką vėžio susirgimams daro įvairūs maisto produktai, alkoholio vartojimas, papildai, antsvoris ir gyvenimo būdas. atrasta, kad alholio vartojimas, gyvūninių produktų valgymas, kai kurių papildų padauginimas, neaktyvus gyvenimo būdas ir antsvoris susijęs su didesne rizika susirgti.
- visi maisto produktai buvo suskirstyti į septynias grupes - nuo labiausiai keliančių riziką susirgti vėžiu iki labiausiai nekeliančių. praktiškai visi gyvūniniai produktai buvo susiję su padidėjusia rizika. nė vienas vaisius ir daržovė - nebuvo.
- nors tyrėjai išvadose kalba apie mėsos sumažinimą iki minimumo, tačiau nerekomenduoja būti vegetarais. tačiau rašo: "Eat mostly foods of plant origin", "the evidence shows that most diets that are protective against cancer are mainly made up from foods of plant origin.", "Higher consumption of several plant foods probably protects against cancers of various sites.", " Obesity, type 2 diabetes, coronary heart disease, cancers of some sites, and other chronic diseases have been rare or uncommon in those parts of the world where traditional dietary patterns are plant-based.".

http://gyvunuteises.lt/forum/viewtopic. ... highlight=
**
Taryba
 
Pranešimai: 355
Užsiregistravo: Ant 2006 06 13, 18:34

Standartinė ** Pen 2007 11 09, 15:51

ŽMONIJOS SUSINAIKINIMO RAKTAS — plastiko buteliuke?
http://www.aplinkosauga.lt/news_read.php?id=1194257887



ir da vienas straipsniukėlis

D. Britanijoje geriamame vandenyje aptikta prozako
http://www.balsas.lt/naujiena/172846
Tarkim, tiks į šią temą.
**
Taryba
 
Pranešimai: 355
Užsiregistravo: Ant 2006 06 13, 18:34

Standartinė Basta Ket 2007 12 06, 21:50

Nepirkite produktų su kvapu - saugokite savo sveikatą (sudėtine dalimi, pažymėta kvapiosios medžiagos, fragrance, perfume ar panašiai). Kosmetikos įmonės turi teisę šią chemikalų formulę pasilaikyti sau ir neatskleisti sudėtinių įeinančių į "kvapą" chemikalų, tad jei tai ne eterinis aliejus, tuomet rizikuojate nusipirkti medžiagas, kurios trikdo hormoninę veiklą ar sukelia vėžį. Visi šie chemikalai turi savo pašalinį poveikį ir yra tiesiogiai per odą įgeriami į kraują ar įkvepiami. Tas pats galioja ir bet kokiems kvepalams, kvepiančioms žvakėms ir kitiems cheminiams kvapams.
Natūralių eterinių aliejų yra Kaune ekologinėje parduotuvėje, anksčiau atveždavo iš Rusijos į Klaipėdą mažais flakonėliais ir t.t. Jei kas žinote, kur dar jų gauti, prašau, pasidalinkite.

Šiek tiek čia apie tai...

http://www.enviroblog.org/2007/12/ask-e ... grance.htm

Taip pat primenu, kad pirkdami prekę žiūrėkite ženklo "Nebandyta su gyvūnais".
Visi žinojo, kad to padaryti neįmanoma. Vienas to nežinojo, ir padarė atradimą. A. Enšteinas
Peace is lost when you desire anything, including peace.
Basta
Valdžia
 
Pranešimai: 1181
Užsiregistravo: Ant 2006 06 13, 18:18
Miestas: Earth

Standartinė Basta Šeš 2007 12 15, 0:07

...

J. Tutkuvienei nuostabą kelia natūralių medicinų centrų reklama, kuriuose žmonėms „valomos“ žarnos. Mokslininkė sako, kad po tokių “naudingų“ procedūrų išplaunamos reikalingiausios bakterijos, sutrinka viškinamasis traktas.

„Kam tas žarnas iš viso plauti? Ar matėte kokį žvėrelį, kuris sau statytųsi klizmas? Evoliucijos metu to nebuvo. Tokios priemonės visiškai alogiškos“, — sako mokslų daktarė.

J. Tutkuvienė kritikuoja ir knygas, kuriose parašyta, kokį maistą turi valgyti vienos ar kitos kraujo grupės žmonės. Tai moksliškai neįrodyta. Žmogus pats žino, koks maistas jam geriausiai tinka.

Sveikam nereikalingi dirbtiniai vitaminai

Populiaru gerti maisto papildus, kurie, neva, gerina medžiagų apykaitą ir daro žmogų žvalesnį.

Mokslininkė J. Tutkuvienė kategoriška: tai — nesąmonė. „Maisto papildas nieko nepagerins, jis yra nereikalingas. Bandoma teigti, kad gyvename tokiame laikmetyje, kai produktai užteršti. Dar niekas netyrinėjo ir niekas neištynė papildų poveikio. Už 10 — 15 metų paaiškės, kad kažkas vėl buvo negerai, vėl reikės keisti“, — įsitikinusi antropologė.

Pasak habilituotos mokslų daktarės, jei žmogus neserga, jam nereikia gerti ir vitaminų. Sveikas žmogus, gerdamas vitaminus, norėdamas organizmą sustiprinti, jam tik pakenkia. Vitaminus galima gerti tik gydytojui nustačius, ko organizmui trūksta.

„Yra teorijų, kad skiepai nuo gripo, kaip ir profilaktiškas vaistų gėrimas, gali išbalansuoti imuninę pusiausvyrą. Jei pradedi vartoti vitaminus, tai organizmas suvokia: kam gaminti savo vitaminą, jei be vargo jo gauna iš išorės. Organizmas nustoja gaminti savo vitaminus. Nustoja žmogus gerti dirbtinį vitaminą, labai padidėja rizika susirgti“, — sako mokslininkė.

...

visas: http://www.skrastas.lt/?data=2007-12-13 ... 1197472595
Visi žinojo, kad to padaryti neįmanoma. Vienas to nežinojo, ir padarė atradimą. A. Enšteinas
Peace is lost when you desire anything, including peace.
Basta
Valdžia
 
Pranešimai: 1181
Užsiregistravo: Ant 2006 06 13, 18:18
Miestas: Earth

Standartinė ** Šeš 2007 12 29, 22:54

Dirbtiniai saldikliai ir vėžys

Atlikus naują tyrimą, nustatytas statistiškai reikšmingas piktybinių auglių, limfomų ir leukemijų išsivystymo padidėjimas žiurkėms, vartojančioms įvairias aspartamo dozes (šis tyrimas greitu laiku turėtų būti publikuotas žurnale Environmental Health Perspectives (EHP)). 'Mūsų tyrimas parodė, kad aspartamas yra potencialus vėžį sukeliantis (karcinogeniškas) junginys, net vartojant jį įprastinėmis dozėmis - 20 mg/kg kūno svorio, žymiai mažesnėmis nei dabar yra patvirtintos dienos dozės žmonėms,' - teigia autoriai. Šiuo metu nustatytos dienos dozės žmonėms yra 50 mg/kg (JAV) ir 40 mg/kg (Europoje).
Aspartamas yra antras plačiausiai vartojamas dirbtinis saldiklis pasaulyje. Jis randamas daugiau nei 6000 produktų, įskaitant gėrimus, prisotintus angliarūgšte, kakavą, kramtomąją gumą, saldainius, desertinius produktus, jogurtą, o taip pat sutinkamas farmaciniuose produktuose. Aspartamą vartoja daugiau nei 200 mln. žmonių pasaulyje, daugiau nei 30 metų. Aspartamo karcinogeniškumo tyrimai, atlikti šios medžiagos gamintojų, buvo neigiami. Tyrėjai skyrė aspartamo žiurkėms kartu su įprastiniu maistu. Jie pradėjo tirti 8 savaičių amžiaus žiurkes ir tyrimus tęsė iki kiekvieno gyvuliuko savaiminės mirties. Tiriamoji grupė gavo maisto, turinčio aspartamo, dozėmis, atitinkančiomis žmogaus dienos dozes: 5000, 2500, 500, 100, 20, ir 4 mg/kg kūno svorio. Pirmose trijose grupėse buvo po 100 patinų ir patelių, o kiekvienoje mažesnę dozę aspartamo gaunančioje grupėje - po 150 patinų ir patelių.
Eksperimentas baigėsi po paskutinio gyvuliuko mirties (tyrimas truko 159 savaites). Kiekvienas miręs gyvuliukas buvo tiriamas mikroskopiškai. Tiriamiesiems gyvuliukams išsivystė įvairios vėžio rūšys, įskaitant limfomas, leukemijas bei auglius daugelyje organų ir patinams, ir patelėms. Autoriai spėja, kad limfomų ir leukemijų išsivystymo padidėjimas gali būti susijęs su vienu iš aspartamo metabolitų, vadinamu metanoliu, poveikiu. Metanolis metabolizuojamas ir žiurkių, ir žmonių organizme į formaldehidą. Metanolio ir formaldehido limfomas ir leukemijas sukeliantis poveikis yra įrodytas tų pačių mokslininkų anksčiau atliktais ilgalaikiais eksperimentais. Šiame tyrime dalyvavo daugiau gyvuliukų ir tyrimas truko ilgiau nei ankstesnieji. 'Mūsų nuomone, ankstesni tyrimai neatitinka dabartinių reikalavimų, keliamų fizikinių ar cheminių agentų karcinogeniškumo tyrimams: tiek eksperimentinių gyvuliukų, tiek eksperimento trukmės atžvilgiu,' - rašo tyrimo autoriai. Science Daily

http://www.naturele.net/

Aspartamas - E951
**
Taryba
 
Pranešimai: 355
Užsiregistravo: Ant 2006 06 13, 18:34

Standartinė Basta Sek 2007 12 30, 1:21

Cukraus vartojimas - grėsmė vertingiausiems planetos miškams. Ne tik "sveikatos" pasirinkimas.
Vienas iš daugelio straipsnių.
Paskutinį kartą redagavo Basta Šeš 2008 04 12, 22:54. Iš viso redaguota 1 kartą.
Visi žinojo, kad to padaryti neįmanoma. Vienas to nežinojo, ir padarė atradimą. A. Enšteinas
Peace is lost when you desire anything, including peace.
Basta
Valdžia
 
Pranešimai: 1181
Užsiregistravo: Ant 2006 06 13, 18:18
Miestas: Earth

Standartinė Basta Pen 2008 01 25, 20:37

Ramune rašė:Keletas zodziu informacijos is eko laikrascio OZONAS apie tersalus E, kurie kaupiasi musu organizmuose. Tad bukim atidesni pirkdami kazka valgomo:
Sukelia vezinius susirgimus: E 131, E 142, E 210,E 212, E 213, E 214 E 215 E 217 E 239 E 330
Didina cholesterolio kieki : E 320, E 321 ir kelia kraujo spaudima: E 250, E 251, E252
UZDRAUSTI vartoti: E 103 E 105 E 111 E 121 E 125 E 126 E 130 E 152 E 181
Pavojingi: E 102 E110 E 120 E 124 E 127
LABAI pavojingi: E 123
Sukelia odos susirgimus: E 232, E233
Sukelia isberimus: E 311, E 312
Itariama kad pavojingi: E 104, 122, 141, 150, 151, 171, 173, 180, 240, 241, 471(Dadekit priekyje po E)
Naikina vitamina B12: E 220
Sukelia virskinimo sutrikimus: E 222, 223, 224,226, 100, 101, 160, 161, 170, 174, 175, 200, 201, 202, 203, 236, 237, 238, 260, 261, 262, 263, 270, 280, 281, 282, 300, 301, 302, 303, 304, 305, 306, 307, 308, 309, 322, 325, 326.
O del kitu aiskinamasi ar nekenkia.


http://anastasija.lt/forum/viewtopic.ph ... 1&start=60
Visi žinojo, kad to padaryti neįmanoma. Vienas to nežinojo, ir padarė atradimą. A. Enšteinas
Peace is lost when you desire anything, including peace.
Basta
Valdžia
 
Pranešimai: 1181
Užsiregistravo: Ant 2006 06 13, 18:18
Miestas: Earth

Standartinė ** Ant 2008 04 08, 20:12

Kai valikliai ir kosmetika gali kenkti
http://ekoblogas.wordpress.com/2008/04/ ... /#comments
**
Taryba
 
Pranešimai: 355
Užsiregistravo: Ant 2006 06 13, 18:34

Standartinė Basta Šeš 2008 04 12, 22:51

Visi žinojo, kad to padaryti neįmanoma. Vienas to nežinojo, ir padarė atradimą. A. Enšteinas
Peace is lost when you desire anything, including peace.
Basta
Valdžia
 
Pranešimai: 1181
Užsiregistravo: Ant 2006 06 13, 18:18
Miestas: Earth

Re: Kenkiantys gaminiai ir medžiagos

Standartinė Basta Sek 2008 10 19, 10:48

"Jau geriau iš čiaupo, nei iš buteliukų.."
Apie vandenį
http://www.ewg.org/reports/bottledwater

Patarimai, kaip geriau.
http://www.ewg.org/node/27196
Visi žinojo, kad to padaryti neįmanoma. Vienas to nežinojo, ir padarė atradimą. A. Enšteinas
Peace is lost when you desire anything, including peace.
Basta
Valdžia
 
Pranešimai: 1181
Užsiregistravo: Ant 2006 06 13, 18:18
Miestas: Earth

Re: Kenkiantys gaminiai ir medžiagos

Standartinė Basta Pen 2008 12 12, 0:37

crazysnukis rašė::D VISKAS RUSU KALBA
ALKOVERSLININKAS ATSISISAKĖ ŠIO VERSLO SUPRATĘS KAD NEPAVOJINGU ALKOHOLIO DOZIU NEGALI BUTI. APSKRITAI SIU ABIEJU LEKTORIU PUIKIOS BET IR PANASIOS MINTYS MANE ITIKINO VISAM MEST NET SAIKINGAI GERT.
DOVGAN 2007 ZIURETI TIESIOG INTERNETE ar is ten atsisiusti
http://files.filefront.com/12609318 ARBA:
http://files.filefront.com/dovgan+torrentsruavi/;12609318;/fileinfo.html

ZDANOV 2008 ZIURETI TIESIOG INTERNETE ar is ten atsisiusti
http://files.filefront.com/12610771
http://files.filefront.com/Zdanovas+BLAIVOS+KELIASUavi/;12610771;/fileinfo.html
Kokias baisias pasekmes sukelia alkoholis ir tabakas, kaip jie veikia žmogų, šeimą ir visuomenę. Kas ir kodėl paleido šį, ištisas tautas naikinantį mechanizmą? Dabar pagrindinis smūgis yra nukreiptas prieš jaunimą. Tam skiriamos milžiniškos lėšos. Gelbėtis pačiam, gelbėti vaikus, tautiečius yra kiekvieno pareiga. Platinkime šią medžiagą šeimose, tarp draugų, mokyklose, perduokime iš rankų į rankas, kalbėkime apie tai

Zdanovas irodineja, kad siaurieciams, tokiems kaip mes, alkoholis yra zalingas bet kokiomis dozemis, t.y. jo gerti negalima net po truputi. Nei laso. O kodel suzinosite paskaite. Labai linksmas tekstas, lengvai skaitosi.

Persiuskit ir kitiems, nes kai kas vis dar mano, kad mazos alkoholio dozes nekenkia.
Visi žinojo, kad to padaryti neįmanoma. Vienas to nežinojo, ir padarė atradimą. A. Enšteinas
Peace is lost when you desire anything, including peace.
Basta
Valdžia
 
Pranešimai: 1181
Užsiregistravo: Ant 2006 06 13, 18:18
Miestas: Earth

Re: Kenkiantys gaminiai ir medžiagos

Standartinė Basta Ket 2009 03 19, 23:53

http://www.care2.com/greenliving/the-tr ... -soap.html

Triclosan - triklosanas, "antibakterinė" medžiaga, esanti valymo priemonėse, kosmetikoje, muile, vengtina, kensminga.
Visi žinojo, kad to padaryti neįmanoma. Vienas to nežinojo, ir padarė atradimą. A. Enšteinas
Peace is lost when you desire anything, including peace.
Basta
Valdžia
 
Pranešimai: 1181
Užsiregistravo: Ant 2006 06 13, 18:18
Miestas: Earth

Re: Kenkiantys gaminiai ir medžiagos

Standartinė Basta Pen 2009 04 03, 1:37

E skaičius maiste ir pavojingumo lygis.
Žalias lapelis - nekenksmingas. Šauktukas - nerekomenduojamas. Kryžiukas - kenksmingas. Kaukolė - uždraustas kai kuriose šalyse:


http://beta.sveikasvaikas.lt/spring/pro ... ution=e6s1
Visi žinojo, kad to padaryti neįmanoma. Vienas to nežinojo, ir padarė atradimą. A. Enšteinas
Peace is lost when you desire anything, including peace.
Basta
Valdžia
 
Pranešimai: 1181
Užsiregistravo: Ant 2006 06 13, 18:18
Miestas: Earth

Re: Kenkiantys gaminiai ir medžiagos

Standartinė Basta Pir 2009 04 27, 20:51

Gavau tokią informaciją ir dalinuosi:
> Neseniai per televiziją rodė laidą apie genetiškai
> modifikuotus
> organizmus (GMO) Kas tai yra? Pasirodo, tai tokia baisi,
> paslėpta
> griaunamoji
> jėga, kurios padariniai žmonijai gali buti fatališki.
> Pribloškė, kad
> TARAKONAI, gyvenantys žemėje tūkstančius metu, nuo
> modifikuotu sojos
> produktu gaišta... Žiurkes susilaukia labai silpnu
> palikuoniu, kuriu 80%
> nesulaukia brandos, o tie kurie suaugo negalėjo susilaukti
> palikuoniu - buvo
> visiškai nevaisingi. Ką gi, kad pensininkai taupumo
> sumetimais perkantys
> pigesnius, turinčius GMO produktus, nepakeis Lietuvos
> demografines padėties,
> tačiau taupo ir studentai...
> Persiunčiu medžiaga, kurią gavau nuo žmogaus, kuris
> dirba ŽŪM (Žemes ūkio
> ministerijoje)
> Nerekomenduoju Jums naudoti produktu esančiu šiame
> sąraše. Jie yra
> genetiškai modifikuoti, poveikis organizmui iki galo
> neištirtas...
> http://gmolt.wordpress.com/gmo-poveikis/
> GENETIŠKAI MODIFIKUOTI maisto produktai, esantys Lietuvos
> rinkoje
> Šokoladinė plytelė "Dinastija",
> "Safari", šokoladiniai vafliai
> "Smakdown", saldainiai "Vkus
> leščiny-siurpriz", šokoladinis kremas
> "Cikonella", riešutinis tepamasis kremas
> "Finetti".
> 22 pavadinimų augaliniai aliejai:
> "Brolio", "Lankų",
> "Sodžiaus","Kolumbo",
> "Tėviškės", "Augalinis
> aliejus", "Dolores", "Maxima",
> "Optima linija", "Perla",
> "Karolina",
> "Žemaičio", "Aukselis",
> "Saulutė", "Omili", "Huilor",
> "Oilio",
> "Vitela", "Luccija",
> "Jasmine", "Caroli", "Zitos sojų
> aliejus".
> 6 pavadinimų margarinai:
> "Optima linija", "Aukselis",
> "Aima", "Lisette", "Extra",
> "Osrini".
> 2 pavadinimų majonezai: "Sodžiaus",
> "Provanso".
> 2 pavadinimų maisto papildai „Memortop",
> „Soupseen".
> 1 pavadinimo sausa bulvių košė „Mivina".
> 1 pavadinimo greito paruošimo makaronai „Mivina".
>
> Persiuskite sia informacija savo draugams.
Visi žinojo, kad to padaryti neįmanoma. Vienas to nežinojo, ir padarė atradimą. A. Enšteinas
Peace is lost when you desire anything, including peace.
Basta
Valdžia
 
Pranešimai: 1181
Užsiregistravo: Ant 2006 06 13, 18:18
Miestas: Earth

AnkstesnisKitas

Grįžti į Sveikata

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 6 svečių

cron