Šiaudiniai namai

apie žmogaus namus

Moderatorius: Prižiūrėtojai

Šiaudiniai namai

Standartinė kutikutas Ket 2006 10 19, 3:08

Šiaudinis namas per 24val? Taip!

:pooh:
kutikutas
Taryba
 
Pranešimai: 13
Užsiregistravo: Ant 2006 06 13, 18:57
Miestas: LT United

Standartinė Aurimas Tre 2007 01 24, 12:52

Persiunčiu į el. pašto konferenciją meileserdve(eta)yahoogroups.com Lino atsiųstą nuorodą į interneto puslapį apie ekologišką iš šiaudų briketų ir rąstų pastatytą namą, kuris puikiai dera prie aplinkos reljefo. Daugiau informacijos apie šį namą ir jo nuotraukas galite pamatyti paspaudę nuorodą - http://www.simondale.net/house/index.htm

Prie el.pašto konferencijos "Meilės erdvė" galima prisijungti nusiuntus laišką adresu "Meileserdve-subscribe(eta)yahoogroups.com".
Aurimas
Pažįstamas
 
Pranešimai: 191
Užsiregistravo: Ant 2006 07 11, 15:09

.

Standartinė medus Ket 2007 01 25, 13:57

įdomu, kaip būtų su tokio namo, kaip http://www.simondale.net/house/index.htm įteisinimu? atrodo, kad pastatyti būtų lengviau, nei viską oficialiai sutvarkyti...
medus
 
Pranešimai: 14
Užsiregistravo: Tre 2006 10 25, 19:51
Miestas: Kaunas ir ne tik

Standartinė Basta Sek 2007 01 28, 0:15

Tikras mano svajonių namelis :!: :D :D :D :D :D :D :D :D :love: :love: :love: :love: :love:
Kam jį teisinti - jo nieks net nepastebės ir net namu nelaikys....... :D :D
(kol į vidų neįeis...)

čia info šiaip iš visur..
http://www.blogas.lt/siaudunamai

http://uzutekis.voriukai.net/index1.html

http://www.ateik.info/lt/ekostatyba.php
Ekostatyba

siaudu namas

Pastatai, žmonės ir aplinka

Pastato reikšmė žmogaus gyvenimui yra lemiama - žmogus negali išgyventi, neturėdamas stogo virš galvos, negali auginti vaikų, dirbti, kurti. Didžiąją dalį savo laiko žmogus praleidžia uždaroje patalpoje - namuose, darbo vietoje, transporte. Nuo šių erdvių kokybės priklauso žmogaus sveikata, savijauta, darbingumas. Pastatas yra atvira sistema - į jį iš aplinkos nuolat patenka oras, vanduo, žmogui reikalingi daiktai, maistas, energija. Oras, vanduo, kitos medžiagos, tik atliekų pavidalu, pašalinami iš namo į aplinką. Tokiu būdu, aplinkoje daugėja pastato "metabolizmo" produktų, kurie, pasiskirstę atmosferoje, hidrosferoje, litosferoje, su oru, vandeniu, maistu sugrįžta atgal.
Pasaulio stebėjimo instituto (World Watch Institute) duomenimis, vien pastatų statybai sunaudojama 40% akmens, žvyro, smėlio išgaunamo kiekvienais metais pasaulio mastu, 25% medienos,16% gėlo vandens, 40% pagaminamos energijos ir medžiagų. Galų gale, nesveikas patalpų oras užfiksuotas 30% naujų ir renovuotų pastatų pasaulio mastu.
Todėl yra labai svarbu suprasti visą pastato būvio ciklą (požiūris "nuo lopšio iki kapo"):
- žaliavų išgavimą;
- statybą;
- naudojimą;
- utilizavimą.
Ekologiškos statybos koncepcijos

Gaia pastato koncepcija:

1. Harmonija su planeta:
- Tinkamas pastato vietos, orientacijos, užbėrimo gruntu parinkimas neatsinaujinančių resursų taupymo tikslu. Saulės, vėjo naudojimas didžiajai daliai energetinių poreikių patenkinti
- "Žalių" (netoksinių, neteršiančių, galimų perdirbti ar perdirbtų, kurių gamybai reikia mažai energijos, aplinkos ir socialinių kaštų) medžiagų ir produktų naudojimas
- "Inteligentiškų" savo poreikiais pastatų projektavimas. Efektyvi energijos, vandens, šildymo, vėsinimo, oro cirkuliacijos, apšvietimo reguliacija
- Pastato integracija į vietinę ekosistemą, apželdinant vietinėmis augalų rūšimis.
- Organinių atliekų kompostavimas, tausojanti sodininkystė (jokių pesticidų !).
- Pilkojo, lietaus vandens panaudojimas, biotualetai
- Sistemų, minimizuojančių oro, vandens, dirvožemio taršą, projektavimas

2. Taika sielai:
- Harmoningas pastato įkomponavimas į supančią aplinką, vyraujančių stilių, dydžių, medžiagų įvertinimas
- Projektavimas, paremtas holistiniu, gyvu aplinkos suvokimu
- Proporcijų, formų harmonija, kuriant grožį ir ramybę
- Natūralių audinių, dažų, spalvų naudojimas, siekiant terapinio spalvų poveikio bei aplinkos individualumo
- Gyvos, įkvepiančios aplinkos sukūrimas, kur mintis būtų laisva ir pakylėta

3. Sveikata kūnui
- Sveiko klimato pastato viduje sukūrimas, leidžiant namui "kvėpuoti", naudojant natūralias medžiagas ir temperatūros, drėgmės, oro judėjimo sistemas.
- Neigiamo elektromagnetinės radiacijos, žemės anomalijų poveikio įvertinimas, parenkant vietą pastatui
- Švaraus oro ir vandens be teršalų (ypač radono) naudojimas
- Aplinkos, apsaugotos nuo vidinio ir išorinio triukšmo, kūrimas
- Dienos šviesos įsileidimas į pastatą

Paruošta pagal D.Pearson, 1991: The natural house book.- London.

Mažai energijos naudojantis namas:

1. kompaktiška pastato forma
2. labai gera šilumos izoliacija
3. pasyvus saulės energijos panaudojimas per langus ir oranžeriją
4. laikinas langų apšiltinimas nakties metu
5. šalčio tiltelių minimizavimas, rūpestingai įrengiant konstrukcijų sandūras
6. vėjui nepralaidus pastato apvalkalas
7. ventiliacijos kontroliavimas, naudojant šilumos rekuperacijos įrengimus
8. lengvai reguliuojama šildymo sistema
9. aktyvus saulės ir vėjo energijos naudojimas
10. taupus energijos naudojimas

Paruošta pagal Tuschinski, Melita, Institut fur Bauokonomie, 1994: Vorlesung Bauokonomie I.- Stuttgart.

Earthships - nepriklausomo namo koncepcija

"Dabar egzistuojantys pastatai yra nefunkcionalūs be centralizuotų sistemų. Jei mes išmoksime gyventi be šių sistemų, galėsime radikaliai sumažinti Planetos destrukciją", - tai architekto M. E. Reynolds mintys. "Turime kurti save aptarnaujančius, gyvybingus darinius, kurie patys gamintų energiją, šildytų ir vėsintų save, augintų maistą ir sunaudotų savo atliekas".
Apie jų formą ir medžiagas sakoma, kad tai turi būti "natūralūs" mūsų amžiaus ištekliai, įskaitant viską, kas dideliais kiekiais ir daugelyje vietų kaupiasi (pvz. panaudotos padangos). Šitos medžiagos ir jų panaudojimo technika turi būti prieinama visiems žmonėms.
Earthship turi būti maža nepriklausoma energijos jėgainė - pagaminti energijos tiek, kad užtektų visiems gyventojų poreikiams. Tai pasiekiama baterijose akumuliuojant energiją, pagamintą fotoelementų ar vėjo jėgainių. Generatorius yra automobilio sudedamoji dalis, taigi energijos gaminimo sistema turi tapti ir pastato elementu. Būtina nuotėkas skirstyti į pilkąsias ir juodąsias bei jas panaudoti, arba nekenksminga forma sugrąžinti į Žemę. Pilkasis vanduo turi būti nukreipiamas į sodą. Tai galima pasiekti daugeliu būdų, bet lengviausias yra tiesioginis. Atsiranda atsakomybė už nuotėkų cheminę sudėtį. Earthship gali būti mažas biodujų generatorius. Šiuo atveju rekomenduojama dujas naudoti tik maisto gamybai ir vandens šildymui.
Saulė yra šilumos šaltinis. Žemė yra šilumos akumuliatorius. Pastatas taip pat turi atlikti baterijos vaidmenį, taigi būti masyvus. Dieną gauta šiluma susikaupiama akumuliuojančiose konstrukcijose, patalpos neperkaista. Naktį masyvūs objektai išspinduliuoja šilumą.
Ištisus metus pastate turi augti vaisiai ir daržovės. Norėdami būti laisvi, Earthship gyventojai turi patys gaminti maistą. Ką tai reiškia projektavime? Augalams augti reikalingos sąlygos ir erdvė. Atsižvelgti į tai yra taip pat svarbu, kaip ir numatyti vietą poilsiui.

Paruošta pagal: Reynolds M. E., 1993: Earthship, how to build build yourself. - New Mexico.

EKOLOGIŠKOS MEDŽIAGOS STATYBOJE

Ne tik seniausia, bet ir labiausiai išplitusi pasaulyje dėl technologijų įvairovės yra statyba iš grunto. 50 % pasaulio populiacijos gyvena pastatuose iš žemės.
Lietuvoje dažniausiai naudojamas molingas gruntas. Organinis užpildas gali būti šiaudai, spaliai, pjuvenos, kt. Šiaudai bei pjuvenos yra puiki atliekinė medžiaga, kurią galima sėkmingai naudoti statyboje.

Molio - šiaudų namas Smilgių kaime

molio-siaudu namas

Pirmas projektas Lietuvoje, kuriame pabandyta realizuoti ekologinės statybos principus - tai atstatomas 50 ha ūkis Smilgių kaime. Jis suprojektuotas kaip gamybinis - prekinis (su perdirbimo cechu) su valymo įrengimais, taupia, naudojančia atliekas, šildymo sistema su pasyviu šilumos akumuliavimu, funkcionalia, patogia gyvenamąja dalimi. Į visą sodybą pažiūrėta kaip į besiplečiantį, prisitaikantį, autonomišką organizmą. Projekto autorius - Algimantas Dailidavičius.

Prudas

Žaliavos sienoms išgavimas. A. Dailidavičiaus nuotraukos.Iš tvenkinio iškasta žemė buvo panaudota pastatų statybai ir reljefo formavimui.

karkasas

Karkasas pagamintas iš apvalios medienos.

klojiniai

Sienos statymas, naudojant klojinius.Sienų mišinio sudėtis: 70% šiaudų, 30% molio. Mišinio paruošimas ir padavimas į vietą mechanizuotas. Sienos storis 0,4 m. Laikanti konstrukcija - karkasas.

stogas

Stogo statymas. Apvali mediena apdirbta vietoje - tai atpigino žaliavos kainą.

Presuotų šiaudų namas prie Vilniaus

Presuoti šiaudai yra bene ekologiškiausia medžiaga pastato sienoms. Šiaudinis namas yra labai šiltas (varža apie 5), kvėpuojantis, greitai pastatomas (nuėmus šiaudų derlių, juos tuojau pat reikia panaudoti statybai), nekenksmingas aplinkai (šiaudai per metus užauga, greitai biodegraduoja pastato utilizavimo atveju).

siaudu namo sonas

Šis "plaustas" yra pastatytas netoli Vilniaus ant Neries kranto. Konsultaciją apie šiaudinių namų statybą bei privalumus gali suteikti architektas Petras Devižis, mob. 8 699 26438. Informacija internete: http://uzutekis.voriukai.net


Statyba iš pjuvenų ir molio

siaudu namas sonu

Ekologinio ūkininkavimo centre (vadovė Zina Gineitienė, mob. 8 616 13553) Melkio km. Vilniaus rajone jau pastatytas pjuvenų - molio pastatas. Jame įsikurs Vaikų ir jaunimo amatų artelė.
Nuotraukoje - seminaro, vykusio statybų metu momentas.

Jonas

Statybų konsultantas - inž. Jonas Juravičius.

pirmo a siena

Pirmo aukšto siena, nuėmus klojinius.


Saulės architektūra

Saulės - žemės sistema yra pagrindinis modelis saulės energiją naudojančiam namui: saulės išspinduliuojama energija šildo planetos paviršių; šiluma išlaikoma arti žemės paviršiaus dėl atmosferos savybių ir taip pat ji kaupiama žemės ir vandens masėse;vėjai užtikrina šilumos cirkuliaciją aplink planetą. Saulės energiją naudojančiame pastate laikomasi šių keturių principų:
- spinduliavimo,
- išlaikymo,
- kaupimo,
- cirkuliacijos.
Apšviečiamos struktūros absorbuoja ir kaupia energiją. Pastato išorė išlaiko šilumą dėl geros termoizoliacijos. Interjero objektai (grindys, sienos, kt.) gali sukaupti šilumą, kuri natūraliai cirkuliuoja patalpoje.
Daugiau informacijos apie projektus: Seminaras apie ISES pasaulio saulės kongresą 2003.



http://www.asa.lt/konstrukcijos/s01.php?iq=185
Šiaudinis namas

Iš ko statyti namą - visai ne retorinis klausimas. Medžiagų sąrašas nesibaigia plytomis, medžiu ir betonu. Namai būna šiaudiniai, faneriniai, stikliniai, iš kartoninių dėžučių nuo kiaušinių…

Šienas ir šiaudai - namo pagrindas.

Pasirodo, šiaudai gali šildyti ne tik degdami. Šiaudai - statybinė medžiaga, kuri laikoma viena iš labiausiai tausojančių energiją. Ir XXI amžiuje, kai jau išrasti visų natūralių produktų sintetiniai analogai, šiaudai naudojami energiją tausojančių namų statybai, ir ne ten, kur brangioms statybinėms medžiagoms trūksta lėšų, o labai išsivysčiusiose šalyse.

Šiaudiniai namai yra dviejų tipų. Statant pirmo tipo namus, laikantysis karkasas iš medžio ar metalo užpildomas šiaudų blokais, o antro tipo namuose laikančios yra sienos iš šiaudų. Norint pastatyti namą, kurio plotas 70 m2, reikia šiaudų iš 4 ha rugių. 8 neprofesionalų brigadai užteks trijų mėnesių tokio namo statybai. Vienas kvadratinis metras kainuos apie 40 dolerių.

Šiaudinės konstrukcijos labai lengvos, jų spaudimas į gruntą daug mažesnis, negu plytinių ir net medinių, o tai reiškia, kad "namų iš šieno" statybai daug lengviau paruošti pamatus. Tokių namų sienos tinkuojamos - tinkas apsaugo nuo vėjo ir drėgmės, o taip pat nuo pavojaus, kad pastatą suės naminiai gyvuliai (paprastai šiaudinius būstus stato kaimo vietovėse), nuo gaisro (tam tikslui į blokus įdedama specialių medžiagų - antipirenų, kurie paverčia šiaudus nedegia medžiaga) ir nuo vabzdžių kenkėjų, kurie gali paversti netinkuotas sienas pakritom.

Tam, kad šiaudinės sienos efektyviau taupytų šilumą, statybos metu naudojama papildoma pamatų šilumos izoliacija, pavyzdžiui, išilgai išorinės jų pusės grunto įšalimo gylyje klojami standūs putų polistirolo lakštai. Pagal tokią technologiją statomi namai Europoje, JAV ir Kanadoje, o pastaruoju metu pradėti statyti ir Baltarusijoje - prieš penkerius metus Gomelio srityje buvo pastatyta nedidelė eksperimentinė gyvenvietė iš šiaudų.

Beje…

Šiaudų šilumos laidumas 4 kartus mažesnis nei medžio ir 7 kartus mažesnis nei plytų. Šiaudinio namo apšildymui malkų prireiks 4 kartus mažiau, negu norint apšildyti paprastą kaimo namą. Šiaudinė siena kaip pagalvė sugeria garsus, lengvai kvėpuoja ir iš jos neišsiskiria kenksmingos medžiagos. Kalbant apie tvirtumą, toks namas tarnauja šimtą metų, ir po to lengvai išardomas.

Pagal užsienio spaudą parengė: www.asa.lt


http://www.stataupats.lt/Sub/Display/12.html
NAMAS IŠ ŠIAUDŲ – SVEIKATOS ŠALTINIS
Per laukus vinguriuojantis keliukas veda į būsimos ekologinės gyvenvietės netoli Vilniaus sodybą. Tikrai ekologinė ji kol kas vienintelė. Atokiau nuo miesto čia pradedamas kurti žaliasis žiedas. Pabėgti nuo miesto triukšmo, smogo, iš ten, kur nėra žalumos, o žmonės susvetimėję – toks šeimininkų tikslas. Čia kiekviena šeima kuriasi ne mažesniame plote, negu vienas hektaras. Mat, tik tokioje erdvėje augmenija gali natūraliai atsinaujinti, nereikia jos nei tręšti, nei ravėti. Be to, ūkininkaujama sumaniai, todėl ilgai triūsti daržuose ir soduose taip pat netenka.

Namas čia stovi irgi ne iš mūro ar čerpių. Jis iš šiaudų. Šeimininkas Jonas pasakoja nuo pradžių: “Namo statyba atrodė kažkas nerealaus ir nepasiekiamo. O vienas bičiulis man ir sako: tu gali pasistatyti namą, kuris nieko nekainuoja.“

Kanadoje ir Amerikoje tokie namai iš šiaudų tampa vis populiaresni. Šiaudinių namų šiluminė varža yra bene geriausia, jei lygintume su kitais ekologiškais namais. Beje, šis namas dar ypatingas ir savo forma. Jis apvalus. Tokia forma, teigiama, geriausiai tausoja energijos resursus. Apie tai Jonas sužinojo jau iš laidos “Namų darbai”, o pats apvalų namo projektą pasirinko dėl kitų priežasčių. Susapnavo, kad apvalus namas turi geriausią energijos lauką. Tik žmona ilgai nenorėjo nusileisti, esą kaip reikės baldus sustatyti.

„Kaip norėsime susitvarkyti, matėme viziją. Čia beveik visur vien pelkė. Bet mums ji patiko. Pradėjome viską nuo nulio,”- apie nugalėtas kliūtis pasakoja šiaudinio namo savininkas Jonas ir jo žmona Viktorija. Dabar jau šiaudiniame name jie gyvena keturiese, su mažaisiais vaikiukais.

„Namas be pamatų, ant akmenų. Vainikas šiaudinis. Pirma įkasamas apatinio vainiko stulpas. Tada sukalamas visas karkasas. Be abejo, klaidų yra. Stiklas skilo, nes stiklo paketus dėjome tiesiai į karkasą. Šiaudinių briketų negavome norimo dydžio,”- apie statybų specifiką kalba Jonas.

Statybas prižiūrėjo architektas. Tačiau gerokai sudėtingiau buvo pralaužti ledus - aplinkiniai kritikavo, netikėjo. Dabar net ir pasiturintys iš prašmatnių namų šio stebuklo pasižiūrėti atvažiuoja.

„Draugas sako, statysiuos namą. Sakau, statyk šiaudinį. O tas - aš ne tam tiek dirbau ir uždirbau, kad tokį pigų namą statyčiaus. Man šis namas atsiėjo 20 tūkstančių litų. Statybos dar vis tęsiasi. Iš viso jos gali užtrukti ketverius penkerius metus, kol bus viskas baigta. Juk statau beveik vienas.“

Šiemet jauna šeima jau peržiemojo savo šiaudų name. Už lango - dvidešimt laipsnių šalčio, namuose krosnis prišildė iki dvidešimties šilumos. Vandens parsineša iš lauko, tualetas taip pat lauke. Kaip sako Jonas, bent yra proga dažniau į lauką išeiti. Lauke valdos irgi didžiulės. Jose eksperimentuoja Viktorija. Štai tvoromis savo sodybos jie netveria. Tik gyvatvore, medžiais. Sako, geriausiai tam tinka eglės, pušys, kadagiai.

Viktorija šypsosi: “Norėjome turėti ir savo iš sėklų pasodintų medžių, kurie augtų kartu su mumis ir mūsų vaikais. Pušys smėlyne, juodalksniai, klevai...“ Nesodina čia niekas atskirų lysvių morkų ar agurkų. Viską bendrai. Randa tam net savų “receptų”. “Pasakė vienas kaimynas, kad bulves po šiaudais geriausia augint. Nei kolorado, nei daug darbo. O skanios nepaprastai. Gali net žalias valgyti. Ir piktžolių nereikia ravėti, chemikalais ir trąšomis taip pat nealiname žemės,“ – apie eksperimentus pasakoja Viktorija.

Ji čia leidžia dienas su vaikais. Teisininkas Jonas dar važinėja į universitetą, skaityti paskaitų. Jis dirba Baudžiamosios teisės katedroje. Tačiau sako, jau pavargo blaškytis ir ketina likti tik čia. Likti su šeima savo meilės erdvėje.

Tokia ekologinių gyvenviečių idėja užsienyje jau įprasta. Šeimos gydytoja Ingrida Žitkauskienė tikina: “Miestuose gyvena neturtingieji, o kiti važiuoja už miesto, į žalias oazes. Vakaruose daug kalbama apie ekologiją. Daugėja alerginių ligų, širdies ir kraujotakos, onkologinių susirgimų. Prieš dvidešimt metų vaikų pediatrijoje nekalbėdavome apie vaikų onkologiją. Dabar jau liūdna realybė. Ir dar turime pagalvoti, ką paliksime po savęs. Namai iš spalių, šiaudų, molio suirs. O šitie blokiniai? Paliksime didelį šiukšlyną.“

Taip žodis “ekologija” pradeda įgyti realią reikšmę. Juk namus statomės sau ir savo vaikams. Pavyzdžiai rodo, kad ir būstas gali lemti stiprią sveikatą ir ilgaamžiškumą.
Visi žinojo, kad to padaryti neįmanoma. Vienas to nežinojo, ir padarė atradimą. A. Enšteinas
Peace is lost when you desire anything, including peace.
Basta
Valdžia
 
Pranešimai: 1181
Užsiregistravo: Ant 2006 06 13, 18:18
Miestas: Earth

Standartinė ** Ket 2007 03 01, 19:14

**
Taryba
 
Pranešimai: 355
Užsiregistravo: Ant 2006 06 13, 18:34

Standartinė Basta Pen 2007 07 27, 23:32

Visi žinojo, kad to padaryti neįmanoma. Vienas to nežinojo, ir padarė atradimą. A. Enšteinas
Peace is lost when you desire anything, including peace.
Basta
Valdžia
 
Pranešimai: 1181
Užsiregistravo: Ant 2006 06 13, 18:18
Miestas: Earth

Standartinė Basta Ket 2008 02 14, 2:28

Visi žinojo, kad to padaryti neįmanoma. Vienas to nežinojo, ir padarė atradimą. A. Enšteinas
Peace is lost when you desire anything, including peace.
Basta
Valdžia
 
Pranešimai: 1181
Užsiregistravo: Ant 2006 06 13, 18:18
Miestas: Earth

Standartinė ** Ket 2008 03 27, 15:09

Demesio. Vel trys nemokami seminarai apie siaudu namus. Kvieciu apsilankyti.

Taip pat kvieciu apsilankyti ir tuos, kurie jau buvo tokiuose seminaruose, nes paskaitu skaitytojai patobulejo, igijo ziniu ir praktikos ir seminarai dabar bus kitokie. As is savo patirties galiu pasakyti, kad lankausi beveik visuose siaudistu susirinkimuose ir jau rodos viska zinau mintinai, taciau kiekviena susirinkima suzinau vis ka nors naujo.

Taigi, tuos kurie nori statytis sau siaudini nama kvieciu sudalyvauti. Seminarai vyks Kaune, Vilniuje ir Klaipedoje.

Pirmasis seminaras kovo 29 diena, Kaune.

Daugiau informacijos:
http://www.blogas.lt/SiauduNamai/363000 ... namus.html

Laimis Zmuida

Šis laiškas paimtas iš meileserdve@yahoogroups.com konferencijos.
Perskaityti visus laiškus arba prisijungti prie konferencijos galite čia:
http://groups.yahoo.com/group/Meileserdve
**
Taryba
 
Pranešimai: 355
Užsiregistravo: Ant 2006 06 13, 18:34

Standartinė Basta Pen 2008 04 11, 12:15

"Laba diena,

norėčiau Jus informuoti apie naują galimybę diskutuoti šiaudinių namų
statybos klausimais bei apie reportažą iš šiaudinio namo. Jį galite
pažiūrėti paspaudę nuorodą
http://www.lrt.lt/archyvas/?channel=234 ... 1207482300

Besidomintiems statyba iš šiaudų ryšulių siūlome prisijungti prie
elektroninio susirašinėjimo grupės siaudunamai(eta)googlegroups(taškas)com


Tapę grupės nariais Jūs galėsite:

- klausti kitų grupės narių patarimo (tarp narių bus ir statytojų, praktikų);
- paskelbti Jūsų manymu reikalingą, su statyba iš šiaudų susijusią
informaciją;
- teikti pasiūlymus, sulaukti pasiūlymų aptarimo ir papildymo;
- tiesiog sekti ir skaityti grupės narių susirašinėjimą (planuojamas
intensyvumas 3-5 laiškai per savaitę).

Kaip prisijungti?

1. Būdas:
Parašykite tuščią laišką šiuo adresu: siaudunamai-subscribe(eta)googlegroups(taškas)com
Jūs gausite automatiškai sugeneruotą atsakymą su kvietimu patvirtinti
ketinimą jungtis prie grupės. Bus siūloma paspausti nuorodą, kuri ir reikš
patvirtinimą.

2. Būdas:
Parašykite laišką adresu arturas(eta)mail(taškas)lt, kurio tema (Subject): GRUPE
SIAUDU NAMAI
Ir Jūs busite prijungti.

Apsisaugojimas nuo bereikalingos informacijos:

Naujų narių laiškai nepaklius į grupę tol kol nesulauks grupės
administratorių patvirtinimo.
Pamačius, kad informacija kurios Jūs tikėjotės Jūsų netenkina, bet kada
galėsite atsijungti nuo grupės. Tam tereikės parašyti tuščią laišką :
siaudunamai-unsubscribe(eta)googlegroups(taškas)com
Kiekvieno atsiųsto į grupę laiško apačioje bus parašyta kaip atsijungti
nuo grupės.

Geros sėkmės,
Edita"
Visi žinojo, kad to padaryti neįmanoma. Vienas to nežinojo, ir padarė atradimą. A. Enšteinas
Peace is lost when you desire anything, including peace.
Basta
Valdžia
 
Pranešimai: 1181
Užsiregistravo: Ant 2006 06 13, 18:18
Miestas: Earth

Standartinė ** Pen 2008 04 25, 12:15

Aurimas rašė:Parodoje ekoRESTA2008 pristatoma statyba iš presuotų šiaudų

Lietuvos parodų centras LITEXPO jau 15-ąjį kartą organizuoja Tarptautinę statybos ir remonto parodą RESTA. RESTA 2008 iškelia naują akcentą – ekologišką, aplinkai draugišką, energiją tausojančią statybą.

Šiaudinių namų statytojų asociacija kartu su Atsinaujinančios energijos informacijos konsultaciniu centru organizuoja seminarą Statybos iš presuotų šiaudų galimybės ir perspektyvos Lietuvoje, kuris vyks balandžio 26 d. (šeštadienį) 13:00–16:30 val. 5.1 LITEXPO konferencijų salėje (Laisvės pr. 5, Vilnius),parodos RESTA 2008 metu.

Taip pat kviečiame aplankyti šiaudinių namų stendą parodoje RESTA 2008, jo numeris yra L4.02.

Daugiau informacijos www.siaudunamai.lt

Daugiau informacijos apie seminarą ir registracija - http://www.siaudunamai.lt/lt/renginiai
**
Taryba
 
Pranešimai: 355
Užsiregistravo: Ant 2006 06 13, 18:34

siaudiniai namai

Standartinė artoflife Sek 2008 06 15, 22:10

Isleista knyga "siaudiniai namai".

Šiaudiniai namai – tai pustrečio šimto puslapių apimties, gausiai iliustruota knyga apie ekologiškus statybos sprendimus, mažai energijos naudojančius namus, saulės architektūrą, apie aplinkai palankią statybą iš presuotų šiaudų ir pasaulio bei Lietuvos šiaudinių namų statybos patirtį.

Knygą galima įsigyti
Vilniuje penktadieniais 11:30–18:00 val. www.siaudunamai.lt skaitykloje Vytenio 10-60 (įėjimas iš kiemo pusės, dešinioji laiptinė, pirmas aukštas) arba užsisakyti internetu portale www.patogupirkti.lt

Knygos kaina – 60 Lt, perkant 10-29 vnt. – 55 Lt, 30-59 vnt. – 50 Lt, 60-99 – 45 Lt, 100 vnt. ir daugiau – 40 Lt. www.patogupirkti.lt kaina – 67,90 Lt be atvežimo.

Knygos Šiaudiniai namai turinys

I dalis Žmogus, namai ir Žemė

1 Pastatai ir aplinka
2 Besikeičiantis klimatas
3 Aplinkai palankios statybos koncepcijos
4 Saulės architektūra
5 Mažai energijos naudojantys pastatai
6 Natūralios statybinės medžiagos
7 Ekologinės gyvenvietės
II dalis Šiaudų naudojimas statyboje

8 Šiaudinių namų statybos atsiradimo istorija ir raida
9 Presuoti šiaudai – statybinė medžiaga
10 Aplinkosauginiai ir ekonominiai statybos iš šiaudų aspektai
11 Tarptautinis bendradarbiavimas
III dalis Šiaudinių namų pavyzdžiai

12 Pasakojimas apie šeimos namo statybą
13 Nuo šiaudinio priestato komercinių statinių link
14 Šiaudinio namo istorija
15 Namelis ąžuolų giraitėje
Spalvotos nuotraukos
IV dalis Statybos metodai

16 Trumpa technologijų apžvalga
17 Bendros rekomendacijos
18 Įrankiai
19 Pamatai
20 Stogai
21 Šiaudų naudojimas esamų pastatų apšiltinimui
22 Bekarkasė statyba iš mažųjų ryšulių
23 Karkasiniai pastatai
24 Statyba iš didžiųjų ryšulių
25 Tinkavimas
26 Natūralūs dažai
V dalis Epilogas



invormacijos saltinis http://www.siaudunamai.lt
the truth is in your heart
artoflife
 
Pranešimai: 19
Užsiregistravo: Sek 2008 01 27, 18:38
Miestas: salia siauliu

Re: Ðiaudiniai namai

Standartinė Basta Ket 2008 10 02, 14:57

siaudunamai@googlegroups.com

Sveiki,

Minas (8 652 46661) siūlo šiaudų ryšulių. Dabar jie yra Pakruojo r., bus vežami link Vilniaus.

Edita
Visi žinojo, kad to padaryti neįmanoma. Vienas to nežinojo, ir padarė atradimą. A. Enšteinas
Peace is lost when you desire anything, including peace.
Basta
Valdžia
 
Pranešimai: 1181
Užsiregistravo: Ant 2006 06 13, 18:18
Miestas: Earth

Re: Šiaudiniai namai

Standartinė Basta Šeš 2010 01 30, 21:34

Добрый день!

Может повторяюсь и уже высылала этот ролик, здесь соломенный дом на
полном самообеспечении . Обратите внимание на размер вертушки на
крыше дома. Дом этот в Беларуси находится. И хоть эксплуатируют его
всего пол года, но впечатление производит благоприятное.

http://www.youtube.com/watch?v=4r_7Y59B15A

Не мы первые.
Visi žinojo, kad to padaryti neįmanoma. Vienas to nežinojo, ir padarė atradimą. A. Enšteinas
Peace is lost when you desire anything, including peace.
Basta
Valdžia
 
Pranešimai: 1181
Užsiregistravo: Ant 2006 06 13, 18:18
Miestas: Earth


Grįžti į Buveinė

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 7 svečių

cron