Veltinis

naudingi patarimai, kaip pačiam ką nors pasigaminti, padaryti, sukurti

Moderatorius: Prižiūrėtojai

Veltinis

Standartinė ** Pen 2006 11 10, 2:17

Čia supermamos dalijasi savo vilnos vėlimo patirtimi. Yra ir darbų nuotraukų. :o :yes:

Oi, yra ir daugiau temų supermamos forume, susijusių su veltiniais. Kam įdomu, ieškokit rankdarbių forume.



Veltiniautojų klubo diskusijos
http://veltinis.eforum.lt/
Paskutinį kartą redagavo ** Pen 2007 03 30, 17:32. Iš viso redaguota 1 kartą.
**
Taryba
 
Pranešimai: 355
Užsiregistravo: Ant 2006 06 13, 18:34

.

Standartinė medus Pen 2006 11 10, 18:33

o koks jūsų požiūris į vilną? ar gerai avį kirpti, o gal užtektų iššukuotos vilnos? atrodytų, jeigu gyvūnas turi tokį kailį, tai jis jam reikalingas ir negerai būtų iš jo tai atimti...
mes patys savo plaukų daug iššukuojam per gyvenimą. gal iš jų galima kažką padaryti? :roll:
medus
 
Pranešimai: 14
Užsiregistravo: Tre 2006 10 25, 19:51
Miestas: Kaunas ir ne tik

Standartinė ** Pen 2006 11 10, 20:13

Mano katė tumulais plaukus meta, tai aš juos panaudočiau. :) ne persinė, paprasta rūsio katė, bet kiek bešluotum namie kampuose vis tų plaukų..
Manau, tokius šuns ar katės plaukus galima panaudoti. Radau internete, kad kai kas daro veltinius iš šuns plaukų, tik jos nesutaria, ar tie gaminiai smirda šunim, ar ne. :)

O dėl avies vilnos. Manau, kad bet koks pramoninis naudos gavimas iš gyvūnų nėra gerai. Ir tikriausiai avis kirpti irgi nėr labai gerai. Kaži kaip jei žmogus augintų tik keletą avių? Ar įmanoma avis auginti jų "neskausminant" ir kaip? (Čia turiu minty ne tik jų tiesioginį nežalojimą, bet kartu, kad tu nors gautum iš jos šiek tiek vilnos, bet kad tai būtų prieraišumo santykiai. (che che :)) Avis kaip savotiškas draugas. L. sunku šį pojūtį žodžiais išreikšt :) kad galėtų toks santykis būt, dabartinis žmogus turi labai pasikeisti). Šiaip galbūt žmogus turėtų būti "savipakankamas" ir jam turėtų užtekti tiek kailio, kiek jis jo turi :) buvo čia man toks klausimas iškilęs, gal reiks parašyt kaip atskirą temą.

O avis kai kas šukuoja? Jei taip yra daroma, ma visiškai užtektų iššukuotos vilnos.

Apie savo plaukų panaudojimą - mintis ! :) irgi visai nemažai gautųsi. :)) reiks pagalvot


Šiaip čia toks dvigubas klausimas, ta vilna. Sintetika, manau, yra blogiau. Tačiau kaip padaryt, kad ir vilna taptų pusėtinas gėris (dėl vilnos pramoniniu būdu auginamos avys nėra gėris, nesvarbu, kad vilna natūralu)
Paskutinį kartą redagavo ** Ket 2007 05 10, 2:16. Iš viso redaguota 1 kartą.
**
Taryba
 
Pranešimai: 355
Užsiregistravo: Ant 2006 06 13, 18:34

veltinis

Standartinė debesele Šeš 2006 11 11, 22:49

laba visiems..
esu sviežiai prisijungusi....
apie avies vilną... kad avis šukuotų nesu girdėjusi...bet pačios seniausios rūšies avys (archaiškaiusios) yra pešamos. Man pačiai irgi teko išbandyti pešti. Jausmas labai dvejopas: iš pradžių labai baugu ir atrodo kaip rautum kam plaukus, bet avytė stovi kuo ramiausiai. Tik reikia nepersistengti, negalima per daug nupešti, kad avys nesušaltų. Kaip vadinasi ši avių rūšis neatsimenu, bet galiu sužinoti, jei ką domina konkrečiai. Man jas teko matyti Anglijoje.
Apie avių naudojimą tik kaip vilnos ir mėsos produktą aš irgi prieš....bet labai gražu, kai jų daug laksto laukais, laipioja kalvomis, daug mažiukų baltai angeliškų taškiukų žemėje... :D
debesele
 
Pranešimai: 3
Užsiregistravo: Pir 2006 11 06, 3:44
Miestas: šiuo metu Anglija

Re: .

Standartinė Laimis Sek 2006 11 12, 3:18

medus rašė:o koks jūsų požiūris į vilną? ar gerai avį kirpti, o gal užtektų iššukuotos vilnos? atrodytų, jeigu gyvūnas turi tokį kailį, tai jis jam reikalingas ir negerai būtų iš jo tai atimti...
mes patys savo plaukų daug iššukuojam per gyvenimą. gal iš jų galima kažką padaryti? :roll:


Kirpimas aišku nėra gerai, nes tai nenatūralus procesas. To gamtoje nėra. Tačiau ir šukavimo gamtoje nėra. Taigi, pagal tą pačią logiką nederėtų nei šukuoti avies. :)

Jei nekerpam avies, tai tada turėtume nekirpti ir savo plaukų, nagų ir barzdų, o vaikščioti tokie...tokie...neapsikirpę. :)

O va mano draugas sako, kad dabar avys yra nenatūralios. Jos rinktos rinktos, vestos išvestos tokios, kad duotų kuo daugiau vilnos. Ir jei nenukirpsime jų, tai vilna užaugs per didelė, pradės veltis ir bus labai blogai. :) To gamtoje nebūdavo, kol buvo natūralios avys. O dabar avys nenatūralios. Jas būtina kirpti, arba reikia visai jų atsisakyti.

Žinoma nešioti vilną, mano asmenine nuomone yra geriau, nei nešioti sintetiką. Sintetika yra pagaminta dar nenatūraliau, dar labiau kenkiant žemei ir visiems jos gyviams. Be to, ji kenkia ir jos nešiotojui.

Gal būtų geriau nešioti iš medvilnės padarytus drabužius. Bet vargu ar dabar galim tai sau leisti. Žmonių planetoje per daug. Medvilnės plantacijom reikia daug ploto su karščiu ir šviesa. Plantacijos laistomos gausiai ir girdėjau, kad dėl to Azovo jūra taip tragiškai nusekusi, didžiulė ekologinė katastrofa dėl medvilnės...

Man asmeniškai atrodo, kad problema yra ne tame, kad augini sau avytę ir ją apsikerpi ir pasidarai megztinį ar veltinius. Ne. Taip galima. Tikrai nieko blogo tai avytei nepadarysi, nes darysi su meile. Problema prasideda tada, kai darai nebe sau, o darai pinigams. Kai prasideda pardavimas, tada prasideda problema.

O iš žmogaus plaukų padaryto kokio nors drabužio dar nemačiau. :) Būtų įdomu labai pažiūrėt. Jei geras dalykas, tai reikėtų pradėt taupyt plaukus... :)
Statyba iš šiaudų briketų (kytkų):
http://blogas.lt/siaudunamai
Laimis
Taryba
 
Pranešimai: 318
Užsiregistravo: Ant 2006 06 13, 18:23

Standartinė Basta Sek 2006 11 12, 20:32

Manau, kad pasaulį išgelbės meilė ir saikas :)

Anastasija rašė, kad mamutą žmonės šukuodavo, kad pasidarytų iš jo nusišėrusio kailio sau naudingų dalykų. Nors šukavimo gamtoj nėra, visgi vilna po kiek laiko iškrenta, tad kodėl jos greičiau neiššukavus? Manau, kad tai yra gerai.
Iš šuns plaukų taip pat daromos kojinės, pirštinės; gal nesmirdės, jei gerai išplausi :)

Na o šiaip vilna tai irgi turi statinį krūvį, todėl augaliniai drabužiai yra geriau.

Man rodos, čia vėl kažkokie išsigalvojimai dėl medvilnės ir ekologijos - jei nugriautų visus tuos sintetikos fabrikus, ekologijai būtų žymiai geriau...
Be to, žiūrėkit, yra linas, dilgėlės, kanapės, be vilnos ir medvilnės.

Mūsiškiausia tai yra dilgėlė. :) Ji turėtų būti nacionalinis rūbas :) .
Visi žinojo, kad to padaryti neįmanoma. Vienas to nežinojo, ir padarė atradimą. A. Enšteinas
Peace is lost when you desire anything, including peace.
Basta
Valdžia
 
Pranešimai: 1181
Užsiregistravo: Ant 2006 06 13, 18:18
Miestas: Earth

Standartinė Neringa Ant 2006 11 21, 10:39

Truputį konkretumo. Turiu žinią tiems, kas nori išmokti velti veltinius. Trečiadieniais Vilniuje, Šv.Stepono 6, nuo 18 val. vyksta vėlimo užsiėmimai.

Galima išmokti nusivelti ekologiškus batus, kepurę, kalėdinį žaisliuką ar ką kita.



O dėl avių kirpimo filosofijos: nesu niekada dalyvavusi kerpant avį, neįsivaizduoju kaip ta avis jaučiasi. Bet teoriškai įsivaizduoju, kad avis gali jaustis laiminga, jeigu kerpama su didele meile ir rūpesčiu, ir pakerpama saikingai (o ne plikai). Be to, galbūt avies paskirtis duoti vilnos?
Truputį panašiai su bitėmis - atimti medų lyg ir neteisinga, bet pasidalinti medaus perteklium tai turbūt atitinka gamtos dėsnius.
Neringa
Taryba
 
Pranešimai: 95
Užsiregistravo: Pir 2006 06 19, 13:52
Miestas: Vilnius

Standartinė Renata Tre 2006 11 22, 12:40

Šuns vilna "kvepia" dėl to, kad jis laižosi :) taigi, šunim kvepia jo seilės, o ne plaukai patys savaime. Jei tą vilną išskalbsi - tai ir kvapas turėtų išnykti. O va su katėm tai visai kitaip...Manau, jų vilnos nereikėtų vartoti drabužių gamybai, nes plaukas yra tuščiavidūris, kažkokiu įpatingu būdu lūžinėja, suyra, it dėl to stipriai alergizuoja.
O va apie iš savo plaukų nusinertą suknelę kažkada teko skaityti įdomybėse :D Jau turbūt neįmanoma sumanyti labiau savo ir labiau ekologiško drabužio :D :D :D
Renata
 
Pranešimai: 9
Užsiregistravo: Pen 2006 11 10, 20:09
Miestas: Vilnius

Standartinė Bubastė Sek 2006 12 03, 21:58

:roll: hmm, nemanau, kad pati katės plaukai turėtų alergizuoti, jei katė nesukelia alergijos :) tik pagalvokit, kokį originalų veltinuką turėtumėt prisiminimui apie savo katuką - aišku, jei jis ar ji ilgaplaukiai :lol: štai, pažiūrėkit, ką radau internete:

http://www.getcrafty.com/blogs.php?user ... entry=4560

( nusikopijuokite visą nuorodą į adreso juostą, nes kitaip neparodo)

gaila, mano katinai trumpaplaukiai :( na, bet mano pačios jau laabai ilgi plaukai :lol: :cat:
Bubastė
 
Pranešimai: 46
Užsiregistravo: Tre 2006 06 21, 9:37
Miestas: Vilnius

Standartinė Laimis Sek 2006 12 10, 23:56

Statyba iš šiaudų briketų (kytkų):
http://blogas.lt/siaudunamai
Laimis
Taryba
 
Pranešimai: 318
Užsiregistravo: Ant 2006 06 13, 18:23

Standartinė Basta Pir 2006 12 11, 1:34

Šaunu. Kažin, ar nereikėtų visų tų strapsnių pacituoti, jei jie kartais neišbūtų internete?


Beje, dėl porolono... Hm, gal tiktų kas natūralaus, bet nesugalvoju dabar, kas, taip greit...
Visi žinojo, kad to padaryti neįmanoma. Vienas to nežinojo, ir padarė atradimą. A. Enšteinas
Peace is lost when you desire anything, including peace.
Basta
Valdžia
 
Pranešimai: 1181
Užsiregistravo: Ant 2006 06 13, 18:18
Miestas: Earth

Standartinė Laimis Pir 2006 12 11, 13:29

Basta rašė:Beje, dėl porolono... Hm, gal tiktų kas natūralaus, bet nesugalvoju dabar, kas, taip greit...


Šienas :)
Statyba iš šiaudų briketų (kytkų):
http://blogas.lt/siaudunamai
Laimis
Taryba
 
Pranešimai: 318
Užsiregistravo: Ant 2006 06 13, 18:23

Standartinė saulius Ket 2007 01 18, 22:33

Kas augo tarybiniais laikais, prisimena vaikiškas kepurytes iš triušio pūkų. Tokių dalykų pas mus jau seniai nėra, o gaila. Pūkai gaunami iš Angoros veislės triušių, kas savaitę juos šukuojant. Čia jau niekam jokios žalos. Per metus iš vieno triušio galima gauti 300- 400 gramų pūkų (o tai labai daug, nes pūkai labai lengvi), iš kurių galima verpti siūlus, o gal ir velti veltinį. Seniau šie triušiai buvo populiarūs ir daug kas juos augino, deja, dabar jau niekur neteko matyti nei girdėti.
saulius
 
Pranešimai: 37
Užsiregistravo: Tre 2006 06 21, 22:05

Standartinė Basta Sek 2007 01 21, 13:20

Ogo :shock:

:)

Šiek tiek pasidomėjau...
Manau, kad ateičiai būtų smagu turėt tokį savam sklype :)

http://en.wikipedia.org/wiki/Angora_rabbit

http://www.angorarabbit.com/angora/

Bet tik angliškai... :(
Viską galima namie velt!

(Prancūziški man į triušius panašiausi :lol: )
Visi žinojo, kad to padaryti neįmanoma. Vienas to nežinojo, ir padarė atradimą. A. Enšteinas
Peace is lost when you desire anything, including peace.
Basta
Valdžia
 
Pranešimai: 1181
Užsiregistravo: Ant 2006 06 13, 18:18
Miestas: Earth

Standartinė saulius Sek 2007 01 21, 15:18

Jo, aš ir pagalvojau, kad reikalas čia rimtas. Ir mielai imčiausi šių triušių veisimo, bet, atrodo, pavėlavau dvidešimt metų... Kur jų dabar gaut? Jeigu kas nors netyčia užtiksit, praneškit, prašau.
saulius
 
Pranešimai: 37
Užsiregistravo: Tre 2006 06 21, 22:05


Grįžti į Pasidaryk!

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 2 svečių

cron