Čia perkeliu atsakymą iš Meilės erdvės konferencijos.
Aš asmeniškai naudoju kiniečių kompanijos 'Tianši' Dvigubą celiuliozę (66.50 Lt). Tai tokios tabletės, kurias pagal aprašymą sudaro netirpi kukurūzų ląsteliena ir tirpi gudobelės vaisių ir lapų ląsteliena. Vieną tabletę ryte, kitą vakare. Užtenka vartoti vieną arba dvi savaites. Kraštutiniu atveju mėnesį. Kitas produktas, kurį bandžiau - Aloe Vera (alijošius). Bet ne tas kurį pas mūsų ant palangės augina. Pardavinėja kompanija 'Forever Living'. Dar Maximoje yra Aloe Vera. Butelys žalio skysčio (~12 Lt). Padėtas prie limonadų. Išgeri po truputį - ir švaru. Daugiau netyrinėjau. Tikriausiai valo kviečių sėlenos. Kasdien įsibarstai į maistą - gal irgi švaru.
Jeigu vieną kartą prasivalai, tai nereikia galvoti, kad visam likusiam gyvenimui. Po pusmečio ar greičiau, žiūrėk, vėl tas pats. Kas teršia žarnyną? Priešas numeris vienas - kvietiniai balti miltai. Visi produktai iš jų: bandelės, batonai, makaronai, tortai, pyragai, spurgos, blynai ir t.t. Kai kuriems žmonėms plonasis žarnynas užsineša nuo baltų ryžių. Kame esmė? Juk ir kviečiai ir ryžiai yra mūsų kasdieninio maisto dalis. Ir patys augalai lygtai nė prie ko. Nereikalingų augalų gamtoje neauga. Esmė yra produkto pilnumoje. Baltiems miltams imama tik grūdo dalis. Ta kuri balta. Visa kita - gemalas, sėlenos - sušeriama kiaulėms. Nepilnavertis produktas sukelia įsisavinimo, šalinimo problemas. Štai kodėl ne visada užtenka suskaidyti maistą į vitaminus ir mikroelemnetus, nes žmogui reikalinga visuma, o ne sudedamosios dalys atskirai. Panašiai yra su nušlifuotais ryžiais, nuskustomis bulvėmis. Nesakau, kad tų produktų reikia atsisakyti. Reikia vartoti saikingai, kol neišmokome pakeisti pilnaverčiu maistu. Šiaip kviečius laikau vertingu produktu. Tai yra sunkus maistas, kurį geriau vartoti šaltu metų laiku, nes duoda daug energijos. Ir mikroelementų visokių daug. Ir kai kada tiesiog norisi. O jeigu norisi, tai reikia.
Klizmas galima užmiršti. Kolonoterapijas irgi. Galbūt tai galėtų būti metodai kokiems nors susirgimams tvarkyti. Be to, plonojo žarnyno su jokia klizma nepasieksi. Labai skeptiškai žiūriu į badavimą, ypač nesutvarkius žarnyno, nes tada organizmas pradeda valgyti tai, ko esi prisikaupęs. Nors, vieną dieną ar parą susilaikyti gal ir neblogai. Gal ir suvalgomi teršalai badaujant. Reikėtų pažiūrėti.
Kokias problemas sukelia žarnyno užterštumas? Sako, toksinai, alergijos, disbakteriozė, parazitai, priešlaikinis senėjimas. Iš tikrųjų visko net nežinom. Bet gyvenam ir į visokias smulkias problemėles per daug nekreipiam dėmesio. Kur nors niežti, kur nors paraudo, ką nors išbėrė, ką nors pamirštam, ką nors pamaudžia, kažkodėl plaukai riebaluojasi, oda sausa ir t.t. Ir į polikliniką nėra prasmės eiti - vistiek nieko nepasakys. Daugelį tų problemėlių sukelia užterštumas. Aišku, ne vien žarnyno. Aišku, ne vien užterštumas. Dalis tų problemėlių virsta tikromis problemomis. Dalį tų problemų poliklinikoje gydyti nemoka. Sako neišgydoma, viso pasaulio mokslas nežino. Nors iš tikro neišgydomų ligų beveik nėra. Bet čia jau nukrypau nuo temos. Tarp kitko, onkologija irgi prasideda nuo užterštumo (ne žarnyno), arba užterštumas sudaro sąlygas onkologijai atsirasti.
Ką pavyko man atrasti? Atradau tiesioginę priklausomybę tarp žarnyno užterštumo ir gerųjų bakterijų. Kuo labiau užteršta, tuo mažiau bakterijų. Kuo daugiau prasivalai, tuo padaugėja bakterijų. Be jokių papildomų probiotikų. Jeigu užteršta, trūksta vitamino A. Ir gali pliumpti morkų sultis kasdien. Ir kasdien trūksta. Tik išsivalai - nebetrūksta. O sako, kad vit. A svarbus regėjimui. Wikipedia sako, kad iš beta karotino kepenyse gaminamas A vitaminas. Jeigu tai tiesa, reiškia, tai ką suvalgome, užterštas žarnynas blogai įsisavina. Arba ko nors negamina gerosios bakterijos, nes jų nėra.
Romas
Irina rašė:Sveiki, zinau, yra ivairiu zarnyno valymo budu, bet as isbandziau P. Ivanovo metoda - sausa badavima karta i savaite (pagal jo patarimus, isdestytus "Detkoje"). t.y. reikia stengtis karta per savaite nuo 18-20val. penktadienio vakaro iki 12 val. pietu sekmadieni nieko nevalgyti ir negerti. baigus "kentejima" (terpenije), kaip tai vadina Ivanovas, reikia iseiti basomis i lauka, ikvepti tris gurksnius oro ir grizus galima pradeti valgyti viska. Ivanovo pasekejai aiskina, kad liga sukeliancios bakterijos (blogosios), gyvenancios zmogaus kraujyje ar zarnyne zuva be maisto ir skysciu per 36 val. o per 42 val. atsistato zarnyno sieneles apsauginis mikrobu sluoksnis ir "atsistato mikrobine aura" (tai perskaiciau J. Zolotarev knygoje apie P. Ivanovo moksla "Nadezhnyj putj k zdorovju", leidykla, Dilia, 2002). taip pat rekomenduojama baigus badavima isgerti kokio salto ar vesaus gerimo, pvz. rugpienio, kad nuplautu uzsilikusias blogas bakterijas ir tada jau valgyti ka nori. o mesos tikrai nesinori po to... Ivanovas raso, kad jei sunku susilaikyti 36 val.tai reikia stengtis isbuti be maisto ir skysciu bent 24 ar 12 val. sio badavimo as nepraktikuoju kiekviena savaite, bet kartais, kai jauciu poreiki taip pabadauju. ir tikrai, tai nera sunku, svarbu, tik tuomet reikia pabuti kuo daugiau gryname ore ir geriau istverti dirbant fizini darba. jei badaujant skauda galva - tai normalu, organizmas valosi, nuo galvos skausmo galima itrinti i smilkinius sausu bakteriju arba koki nors reikiama kuno taska paspausti:)
Irina
Irina rašė:sveiki, va pabadavau 42 val.pagal P.Ivanova ir savijauta puiki - jauciu lengvuma kune, jei tik ka suvalgau, labai greit ateina sotumas, daugiau nesinori, smagu kazkaip (gal todel, kad tikiu:))
Šie laiškai paimti iš meileserdve@yahoogroups.com konferencijos.
Perskaityti visus laiškus arba prisijungti prie konferencijos galite čia:
http://groups.yahoo.com/group/Meileserdve