Kirmėlėms varyti

tai, kas palaiko sveiką kūną ir sielą ir pagydo

Moderatorius: Prižiūrėtojai

Kirmėlėms varyti

Standartinė ** Tre 2006 07 26, 22:05

Kirmėles varantys augalai


Paprastoji bitkrėslė. Žiedų užpilas ir žiedų milteliai buvo vartojami apvaliosioms kirmėlėms, ypač askaridėms, varyti.

Paprastasis moliūgas. Liaudies medicinoje moliūgo sėklos vartojamos kirmėlėms varyti. Tuo tikslu prieš 2-3 dienas iki gydymo rytais daromos klizmos, o išvakarėse duodama vidurius laisvinančių vaistų. Gydymo dieną iš ryto, nevalgius, vėl daroma klizma. Po to preparatas vartojamas taip: imama 300 g sėklų (suaugusiems), kieta lobelė pašalinama, o pilkai žalia plėvelė paliekama (ji turi kirmėles varančių savybių). Nedidelėmis porcijomis sėklos sutrinamos grūstuvėje. Į paskutinę porciją pripilama 50-60 ml vandens. Galima dar įdėti ir 50-100 g medaus arba uogienės. Viskas sumaišoma. Košelę reikia suvalgyti per 1 valandą. Po 3 valandų išgeriama vidurius laisvinančių vaistų, o dar po pusės valandos daroma klizma. Preparatas, pagamintas iš moliūgo sėklų, gerai toleruojamas, nekenksmingas. (...)
Jeigu serga nėščios arba kūdikius maitinančios moterys, vyresni kaip 60metų amžiaus žmonės arba mažamečiai vaikai, pirmiausia kirmėles varyti reikėtų šiuo augalu. O jeigu nepadėtų, tik tuomet skirti kitus vaistus.

Dar kelminis papartis, bet jo tiršto ekstrakto be gydytojo nurodymo vartoti negalima.

Valgomasis svogūnas. Svogūnais galima varyti askarides, kitas kirmėles. Šiam tikslui iš ryto valgoma šviežių svogūnų arba 20-30 min. prieš valgį geriama jų vandeninio užpilo. Užpilas gaminamas iš vakaro taip: supjaustomas vidutinio dydžio svogūnas ir užpilamas 200 ml virinto vandens. Preparatas išgeriamas kitą dieną per 2-3 kartus.

Valgomoji morka
Kai kada, pavartojus 6-8 dienas po 200 ml morkų sulčių, pasiseka išvaryti iš organizmo kirmėles.

Valgomasis česnakas
Česnako nepakenčia žmogaus žarnyne parazituojančios kirmėlės, tačiau vien valgant česnaką, gero efekto nepasiekiama. Todėl joms varyti daromos česnako ištraukos klizmos; galima česnako perpjautą skiltelę įkišti tiesiog į tiesiąją žarną.

Tankiažiedė rūgštynė
Korėjiečių medicina siūlo jomis kirmėles varyti: 1 kg rūgštynių reikia virti 2 val. viename litre vandens, po to perkošti. Į nuovirą įdėjus 10-20 g cukraus, tirpalą išgarinti iki 200-100 ml. Visą šį kiekį išgerti per parą (per 5-6 kartus).


Vilma Kaunienė, Egidijus Kaunas “Vaistingieji augalai”


Girdėjau, kad kirmėles galima varyti valgomųjų voveraičių (grybų) "kursu", bet kaip tiksliai ką daryti nežinau :)

Paveikslėlis
**
Taryba
 
Pranešimai: 355
Užsiregistravo: Ant 2006 06 13, 18:34

Standartinė ** Ant 2008 03 25, 14:24

**
Taryba
 
Pranešimai: 355
Užsiregistravo: Ant 2006 06 13, 18:34

Re: Kirmėlėms varyti

Standartinė Basta Šeš 2009 10 17, 19:09

Kirminus varo ir diatominė žemė, tema čia -> Paveikslėlis
Visi žinojo, kad to padaryti neįmanoma. Vienas to nežinojo, ir padarė atradimą. A. Enšteinas
Peace is lost when you desire anything, including peace.
Basta
Valdžia
 
Pranešimai: 1204
Užsiregistravo: Ant 2006 06 13, 18:18
Miestas: Klaipėda


Grįžti į Sveikata

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias

cron